Lekker eten zonder schuldgevoel? Hallelujah! ‘Comfortfood zonder schuldgevoel’ is een boek over écht lekker eten. Of het nu lekker licht, lekker vettig of lekker zoet is. In de keuken van Laurence kan en mag alles, maar een goede balans is van groot belang. Luisteren naar je lichaam is dé manier om je goed te voelen bij wat je eet. Bewust
en aandachtig eten zorgt ervoor dat je echt kan genieten van je maaltijd en dat is wat telt. Vandaag mogen we het recept voor een heerlijke aardbeienlasagne delen. Eentje om te bewaren voor de feestdagen!

“Lasagne, dat is altijd lekker. Als we daar een dessert van maken, dan durf ik het woord
‘hemels’ al eens in de mond te nemen. Een heerlijk romig gebakje boordevol aardbeien en
zandkoekjes. Een dessert waarmee je op ieders gezicht een glimlach tovert.”

Dit heb je nodig (voor 9-12 personen)

Voor de korst:
80 g boter
200 g petit-beurres
Voor de vulling:
400 ml volle room
70 g bloemsuiker
1 zakje vanillesuiker
650 g aardbeien
40 g witte hazelnoten
80 g amandelen
30 g amandelschilfers
60 g suiker
150 g petit-beurres

(foto Tasja Van Rymenant)

Zo maak je het

  • Bekleed een vierkante bakvorm van 23 x 23 cm met bakpapier.
  • Smelt de boter. Mix de koekjes in de blender tot fijne kruimels. Voeg hier de gesmolten boter aan toe, meng goed en doe in de bakvorm. Druk goed aan met je handen en zet in de koelkast.
  • Klop de volle room op met de bloem- en vanillesuiker.
  • Snijd de aardbeien in schijfjes.
  • Rooster de hazelnoten, amandelen en amandelschilfers in een droge pan. Laat afkoelen en hak grof.
  • Verhit de suiker in een pan en smelt tot karamel.
  • Haal van het vuur en voeg de noten toe. Meng meteen heel goed, stort het geheel op een vel bakpapier en laat afkoelen. Breek nadien in kleine stukjes.
  • Neem de bakvorm en leg een laagje aardbeien op de koekjesbodem. Spatel daarover een laagje room, gevolgd door de nootjes en een laagje petit-beurres.
  • Druk alles lichtjes aan en begin opnieuw met een laagje aardbeien. Ga op die manier verder tot alles op is en eindig met een laagje nootjes.
  • Breek als laatste nog enkele petit-beurres in stukken en steek ze willekeurig tussen de nootjes in de room.
  • Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast, verwijder de bakvorm en dien op.

‘Comfortfood zonder schuldgevoel’ is verschenen bij Borgerhoff & Lamberigts en kost 24,99 euro.