Accessoires voor de bruidegom

27
Accessoires voor de bruidegom

De tijd dat enkel de bruid in de spotlights liep, ligt gelukkig al eventjes achter ons. Ook mannen steken steeds meer tijd in hun outfit voor hun huwelijksdag. Even snel een kostuumpje huren, wordt steeds minder gedaan. Ze kiezen voor een pak op maat en maken het af met de juiste accessoires.

Accessoires? Jawel! Ook voor mannen zijn er veel accessoires voor handen. Denk maar aan een strik, een riem, manchetknopen en bretellen.  Het mag geen overkill worden, maar de juiste accessoires maken het geheel compleet. We lijsten eens op wat er allemaal voor handen is.

Strik of stropdas?

Met stip op nummer één qua populariteit dit seizoen: de strik of bowtie. Hipper dan een klassieke stropdas en je kan er eindeloos mee variëren. Het is leuk om een strik te nemen in de themakleur van jullie feest. Maar er zijn ook gebreide strikken en houten strikken bijvoorbeeld. Je hebt zelfs exemplaren recht uit de 3D printer. Hoe leuk ziet dat er niet uit? Minder werk om te knopen, dat ook! En sowieso een gespreksonderwerp op je feest. Al schrijven we een stropdas zeker niet af. Het is niet voor niets een classic. Een stropdas is stijlvol en tijdloos.

Bretellen

Mannen die voor een strik kiezen, staan meestal ook open voor bretellen. Die twee passen namelijk mooi samen voor een echte hipster look. Bretellen worden normaal gezien gedragen om ervoor te zorgen dat je broek niet afzakt. Intussen draag je ze eerder gewoon omdat ze er leuk uitzien. Je hebt ze in alle kleuren, prints en stoffen.

Geen bretellen? Dan ga je toch gewoon voor een toffe riem. Vaak wordt de riem gematcht met de kleur van de schoenen.

Horloge

Vrouwen mogen volgens de etiquette geen horloge dragen op hun huwelijk. Ze moeten genieten zonder de tijd in de gaten te houden. Maar mannen mogen dat wel. Het leuke eraan is dat je een pronkstuk hebt voor het leven. Bovendien kunnen horloges gepersonaliseerd worden. Je kan een mooie boodschap of jullie datum en initialen laten graveren op de achterkant.

Flat cap

Vrouwen hebben hun brides squad, mannen hebben een groomsmen squad. En die squad kan vaak rechtstreeks uit de Netflix-serie Peaky Blinders komen. Wie daar de mosterd haalt voor z’n look, wil ongetwijfeld ook een ‘flat cap’ of hoed. Stylish! Een hoed of pet kan dus zeker, al zorgt het vaak wel voor een wat winterse look. Tenzij je voor een rieten exemplaar gaat natuurlijk.

Manchet

Manchetknopen blijven ook een echte klassieker die steeds in de smaak valt. Je hebt ze werkelijk in alle vormen, kleuren en materialen en kunt ze ook naar wens laten maken. Er zijn metalen exemplaren, maar je hebt ze ook in hout. Manchetknopen aan je overhemd zorgen voor de finishing touch. Het kan ook leuk zijn om de manchetknopen van de papa of grootvader te gebruiken. Zo maak je het heel persoonlijk.

 

Je kunt het geheel af maken met leuke sokken, een stoere armband, een zonnebril, een pochet of een corsage… We kunnen nog even doorgaan. Zie maar, er zijn meer accessoires voor mannen dan je denkt.

 

Auteur: Marlies Maddens / Foto’s: Unsplash