Achter de schermen van The Voice

574

24 APRIL 2014 | ‘t Kuipke in Gent is de komende weken het decor van The Voice. Nog vijf liveshows en de show zit er alweer op. Letterlijk dan. Onze Vrouw mocht na haar ontmoeting met Axelle Red ook eens achter de schermen kijken bij The Voice. Haar verslag!

De eerste liveshow van The Voice… En ik mocht er bij zijn, hoera! Eenmaal aangekomen in ’t Kuipke, werd ik al snel doorverwezen naar de perszaal. Een kamertje waarin een grote plasma-tv stond en waar ik samen met mijn collega’s van de pers de uitzending van de show kon meevolgen… op een scherm. Bummer! Geen spektakel op de tribune voor mij, maar hé, ik zat er slechts enkele voetstappen van verwijderd én ik mocht achteraf de kandidaten en hun coaches ontmoeten en interviewen. Dus geen reden tot paniek. Tenslotte waren er ook overheerlijke hapjes en drankjes, die in de tribune niet eens te verkrijgen waren. Goed gevulde broodjes, frisdrank, koffie (welkom na een deadlinedag) en chocolaatjes (altijd welkom). Let the show begin!

In de perszaal werd ik trouwens meteen verwelkomd met drie dikke kussen en een backstagepasje voor later! Zo makkelijk gaat dat blijkbaar. Al snel maakte ik kennis met collega’s van Dag Allemaal, de Showbizzsite, het Laatste Nieuws en vele anderen. Met al die gespecialiseerde pers in één kot was het dan ook niet te verwonderen dat de roddels ons om de oren vlogen nog voor de show begon. En ik maar denken dat ik een roddeltante was!

Zo’n vijf minuten voor de uitzending live op antenne ging, kwam er een tellertje op ons tv-scherm dat begon af te tellen. Spannend, precies Oudejaar! Daarna kwamen geen duizenden kussen en felicitaties op me af, maar begon dé show. De coaches openden zelf de allereerste liveshow en ik vond het euh, amazing! Regi bewees dat hij meer kan dan wat plaatjes draaien (zingen!), Koen Wauters en Bent Van Looy bewezen dat al veel eerder en the best werd gesaved for last: Axelle Red. Zij blies de heren omver! (En dat in haar pakje van onze ontmoeting!) De kop was eraf, de verwachtingen geladen.

De optredens van de kandidaten vlogen écht voorbij, alles ging in een supertempo (behalve de reclameblokken dan, haha). Maar dan was het tijd voor nog een lekker bakkie koffie, nog een chocolaatje en nog een gesprekje met collega’s. Van zodra de laatste winnaars gekozen werden en de show afgesloten werd, werden wij van de pers het podium opgestuurd. Gaan met die banaan!

Maar vanaf nu werden we vriendjes af, niet letterlijk natuurlijk, maar iedere journalist wou de mooiste foto, de beste quotes… terwijl er niet zoveel tijd was. Hoe ik het er vanaf bracht, zie je hieronder in mijn fotoalbum én mijn interviews.

Zelf ook zin gekregen om naar de liveshows te gaan? Dat kan! Bestel hier je tickets!

DSC_9802 (Large)De winnaars van de eerste liveshow voor mijn lens: Eli, Demi, Joke, Dunja, Seppe, Eva, Koen & Jo en Jessica.

DSC_9838 (Large)Interviewtijd! De journalisten stellen snel vragen, de kandidaten antwoorden én poseren nog sneller.

DSC_9852 (Large)De laatsten zullen de eersten zijn. Topfavoriet Eli moet het nog een laatste keer uitleggen…

DSC_9829 (Large)Hé, coach Bent (met zijn winnaars Eli en Demi) kijk eens in MIJN lens!

DSC_9837 (Large)Vincent Pierins (hulpcoach van Koen Wauters) en Koen Buyse zijn dikke maatjes! ‘Zet maar als onderschrift: 2 verschillende generaties op 1 foto’, zei Koen al lachend, bij deze.

DSC_9833 (Large)Deze nam ik niet zelf… Want zeg nu zelf: een kans om met Sean Dhondt op de foto te staan, kon ik toch niet laten liggen?

*

En hierbij mijn topinterviews!

DSC_9820 (Large)Eva De Geyter is een van de absolute publieksfavorieten. Met haar stem bezorgt ze velen al snel een krop in de keel. Ik vroeg haar hoe ze zich zo makkelijk zo kwetsbaar opstelt voor kijkend Vlaanderen.

Hoe breng je zo’n ontroerende songs voor het grote publiek?
“Goh, ik zou het echt niet weten hoe ik dat doe, eerlijk gezegd (lacht). Ik probeer het nummer vooral heel goed aan te voelen, te begrijpen waarover het écht gaat en er dan mijn eigen interpretatie in te zoeken.”

Hoe lukt het om al die zenuwen onder controle te houden?
“Ik had best veel zenuwen, maar ik focuste me vooral op het onder controle houden van mijn ademhaling. Dat maakt me rustig.”

Wie zijn jouw idolen?
“Gabriel Rios is iemand waar ik echt naar opkijk, ook omdat die zo in zijn muziek opgaat en hij mij telkens weer weet te raken, dat is een kunst.”

Je lijkt een van de meest naturelle kandidaten van The Voice, besteed je veel aandacht aan hoe je op tv overkomt?
“Goh, nee, totaal niet eigenlijk. Ik vind het heel belangrijk om mezelf te blijven.”

*

DSC_9855 (Large)Seppe De Rooij heeft de meeste likes op Facebook (+33 000) en is dankzij zijn knappe looks (en vooral die felblauwe ogen!!) heel geliefd bij jonge meisjes. Hij wordt aangekondigd als het nieuwe tieneridool, ik vroeg hem hoe hij daarmee omgaat.

“Die aandacht is natuurlijk wel leuk, maar ik zou toch liever vooral erkend worden als goede zanger. Helaas heb ik dat vandaag wat minder laten zien, doordat ik me meer heb toegelegd op performance, maar ik hoop mezelf in de volgende liveshow dubbel en dik te bewijzen.”

Hoe was het om de show te openen?
“Heel spannend natuurlijk, maar ook heel leuk. Net omdat niemand al bepaalde verwachtingen had, kon ik volledig clean starten. Ik ben echt blij dat ik er stond, ik heb er echt van genoten en het was superleuk.”

Hoe is het om samen te werken met Koen Wauters?
“Koen is écht een heel sympathieke meneer, ook als de camera’s er niet bij zijn.  We kunnen het goed met elkaar vinden en hij weet gewoon van aanpakken. Hij weet wat ik wil, wat ik kan en wat ik graag doe, waardoor we op dezelfde golflengte zitten.”

Wat is het belangrijkste dat je al van Koen Wauters geleerd hebt? Hoe om te gaan met het schoon vrouwvolk?
“Het belangrijkste dat Koen me heeft geleerd, is om te genieten op een podium en hoe je het publiek laat meegenieten. Zo zegt hij me vaak dat dat het allerbelangrijkste is,  je gewoon amuseren op het podium en alle remmen losgooien.  Want als je dat niet doet, zal je geen goed optreden kunnen geven.”

Seppe wil zijn coach Koen alvast achterna en droomt van een carrière in het Sportpaleis vol schreeuwende tienermeisjes. Popmuziek en commerciële muziek zijn helemaal zijn dada. Hij ziet zichzelf in de voetstappen treden van Ed Sheeran of Bruno Mars.

*

DSC_9826 (Large)

Demi Eestermans is een van de opvallendste kandidaten door haar looks en outfits op het podium, hoewel we zeker ook niet kunnen ontkennen dat ze best een potje kan zingen! Denk maar aan haar auditie tijdens de blinds, waarbij ze Royals coverde en alle vier de coaches spontaan afdrukten. Tijdens de battles paste ze haar eigen outfit aan en nu tijdens de lives zit ze onder de fluorescerende verf verscholen. Ik vroeg haar waar ze haar inspiratie blijft vandaan halen…

“Ik haal mijn inspiratie niet echt bij bepaalde personen, maar natuurlijk zuig ik het ook niet allemaal gewoon maar uit mijn duim. Ik word dagelijks door zoveel coole zaken uit mijn omgeving geprikkeld, waarvan ik denk ‘dat zou cool zijn om in The Voice te kunnen doen’”.

Heb je het gevoel dat je jezelf meer moet bewijzen dan andere kandidaten, doordat je vorig jaar niet door was en je de jury bij de blinds hoge verwachtingen gaf?
“Nee, dat heb ik absoluut niet. Het deel van bewijzen was enkel tijdens de blind audition, omdat ik mezelf wou bewijzen dat ik wel degelijk een goede zangeres ben. En dat heb ik bewezen, dus nu voel ik mij gewoon een kandidaat zoals een ander.”

Jouw coach, de grote Bent Van Looy, koos jou, welk gevoel geeft dat?
“Ik vind het leuk om te weten dat Bent in mij gelooft. Ik ben al jaren bezig met muziek, maar het programma heeft me zeker en vast meer zelfvertrouwen gegeven, mijn coach die mij koos, maar ook alle positieve reacties die ik van anderen krijg. Sinds mijn deelname aan The Voice ben ik niet meer bezig met muziek, maar heb ik wel veel meer stress (lacht). Het is vooral tof om met Bent samen te werken, omdat hij heel open is naar muziekkeuzes toe en omdat hij echt op zoek gaat naar muziek dat bij me past. De beste feedback die ik van hem kreeg was om meer in mezelf te geloven.”

*

DSC_9844 (Large)Joke Herremy valt wat uit de boot bij The Voice omdat ze nog niet helemaal uit haar schulp komt. Ze is een verlegen, timide meisje dat niet inziet wat voor een goede zangeres ze werkelijk is. Koen Wauters vertelde haar dat ze in vergelijking met anderen het minst gegroeid is. Maar van een welpje maak je niet meteen een tijger, toch?

“Ik heb mezelf vooral proberen wijsmaken om gewoon te durven, stapje voor stapje, en dan is er zoiets uitgekomen (lacht), maar ik ben heel blij met het resultaat.”

Je bent een van de kandidaten met het minste zelfvertrouwen, hoe heb je daarop geoefend?
“Eerlijk gezegd, heb ik daar niet speciaal op geoefend (denkt na…) nee. Maar natuurlijk tijdens mijn repetities in het lege Kuipke met het live-orkest (!) werden het grootste deel van mijn zenuwen al volledig weggenomen.”

Als je eigen coach, Regi, je kiest om door te gaan, moet dat je zelfvertrouwen toch een enorme boost geven?
“Dat is inderdaad een heel speciaal gevoel. Zelf heb ik mijn eigen stem eigenlijk altijd maar heel gewoontjes gevonden. Dus als iemand zoals Regi mij kiest, bewijst dat toch dat anderen daar anders over denken. Tijdens de repetities maakte ik enkele rake fouten. Ik vergat danspasjes en al van die dingen door de stress. Maar gelukkig waren het toen nog maar repetities en is het tijdens de live helemaal goed gekomen. Ik moet mezelf vooral leren kalm houden door de stress heen, dan komt het wel goed.”

We zagen je dansen en zingen in een clipje, hoe ging dat?
“Het is niet echt mijn ding om beide samen te doen, maar gelukkig viel het bij dit nummer nog goed mee. In de volgende show zou ik graag wat meer veelzijdigheid van mezelf willen tonen. Misschien laat ik mijn donkere kant wel de bovenhand nemen, dat valt nog allemaal af te wachten.”

Waarom schreef je je destijds in voor The Voice als je zo onzelfzeker bent?
“Wel, twee jaar geleden begon ik met optredens op school, voor de scouts en voor vrienden, just for fun. En door al die positieve commentaren,  wou ik steeds meer en meer doen. Dus ik dacht ‘waarom doe ik eens niet mee aan The Voice’? Ik dacht wel enkele audities mee te kunnen doen en zo heel interessante feedback te krijgen van echte professionals. Maar ik had echt nooit gedacht dat ik hier zou staan, in de liveshows! Regi gaf me vooral de raad om te durven, dus wie weet word ik nog een echte bad ass!”

Ik ben alvast razendbenieuwd naar meer en kan niet wachten tot vrijdagavond om de andere kandidaten te horen!

AN DE SMET