Draag hippe Afrikaanse kleurtjes voor het goede doel

106

7 MEI 2014 | De Amerikaanse sneakerfabrikant Vans werkt dit seizoen samen met het label Della, dat gekend is voor haar handgemaakte kleding. Met als resultaat een superfrisse collectie én dat allemaal voor het goede doel.

Vans en Della willen samen vrouwen in de Ghanese Voltaregio een betere basis op een mooier leven bieden door er de werkgelegenheid, het onderwijs en hun opleiding te steunen. Met als resultaat een limited edition-capsulecollectie vol kleurrijke en warme Afrikaanse kleurtjes!

Hoe het allemaal begon…
Oprichter en creatief directeur van Della, Tina Tangalakis (zie onderstaande foto), richtte de organisatie op na een bezoek aan Ghana in 2009 waar ze een vrijwilligersprogramma volgde en verliefd werd op de rijke cultuur van het land. Vandaag helpt de organisatie vrouwen in en rond de regio op vlak van werk en onderwijs, en biedt ze hulp aan een vijftigtal vrouwen bij de fabricatie van handgemaakte stoffen uit duurzame, regionale materialen.offthewall

Met volgend resultaat
De bijzondere collab tussen Vans en Della resulteert in een capsulecollectie met zes uniseks schoenen en een reeks accessoires. Handgemaakte materialen en speciale wastechnieken uit de regio komen samen in een serie unieke prints. De nieuwe dessins worden gecombineerd met Vans-klassiekers als de Sk8-Hi Reissue, Era, Authentic, Sk8-Hi Slim. Naast de sneakers telt de collectie ook accessoires als een clutch en een hobo bag.bannerdellaxvanWarme kleuren voor een warm hart
De rijke kleuren zijn een reflectie van het inspirerende Afrikaanse landschap en de cultuur. Denk aan levendige blauw-, geel-, rood- en groentinten, geïnspireerd op bomen en rivieren uit de regio van Ghana. Het driekleurige hart weerspiegelt de warmte waarmee de vrouwen deze materialen hebben ontworpen en gemaakt.

Hieronder vind je een behind-the-scènes-clipje van de Afrikaanse vrouwen achter Della. Als je benieuwd bent naar hoe hun dag eruitziet of hoe deze sneakers tot stand komen, neem dan zeker een kijkje. De Vans x Della collectie ligt nu in de winkels. Kostprijs rond de 70 euro.

 AN DE SMET