Al een goed doel gevonden voor Music For Life?

125

11 OKTOBER 2013 | Normaal had hier een stukje moeten staan over het  – geweldige? beschamende? –  verloop van mijn dieet (zie hier), maar omdat er minstens een triljoen dingen belangrijker zijn dan mijn lichaamsomvang, wil ik het vandaag liever hebben over de 16-jarige Khatera Nabi Zada en wat Moeders voor Vrede/Mothers for Peace voor haar gedaan hebben.

Haar verhaal: de jonge Khatera Nabi Zada wil zo graag gaan studeren, maar daarvoor moet ze haar dorp verlaten en verplaatsingen zijn voor meisjes nog altijd heel moeilijk.
Bovendien heeft ze thuis nog zes zussen en vier broers, en haar vader is werkloos. Gaan studeren? Onmogelijk! Tot de directeur van de Mothers for Peace-school in Chakardara het volgende bedenkt: als Khatera toestemming krijgt om te mogen studeren, kan ze na haar studies terugkeren naar haar dorp om daar op haar beurt aan de jongere kinderen ook Engels te onderwijzen. Ze zal hiervoor een loon(tje) krijgen en zo haar familie kunnen helpen. En het werkt. Khatera mocht gaan studeren en is ondertussen met glans geslaagd. Ook de familie is gelukkig, en trots op hun jongste dochter!
Moeders voor Vrede zet zich al enkele jaren in voor de vrouwen van Afghanistan: ze bieden hen de mogelijkheid om te leren lezen en schrijven, een eigen inkomen te verwerven, naar de dokter te kunnen gaan…. Kleinschalige projecten, maar wel bijzonder efficiënt en van levensbelang voor de vrouwen en meisjes ter plaatse. Ze kunnen eindelijk hun eigen toekomst opbouwen!
afganwoman

Wil je zelf ook een verschil maken? Makkelijk! Studio Brussel heeft met zijn jaarlijkse Music For Life ervoor gekozen om de luisteraar zelf zijn goed doel te laten kiezen. Waarom niet deelnemen ten voordele van deze vrouwen in Afghanistan? Denk: samen met collega’s, familie of vrienden bijvoorbeeld een quiz, tombola, bloemetjesverkoop, sportevenement of iets anders organiseren. Maak er iets leuks van!

musicforlife20130920

In ruil voor jouw actie wordt jouw naam, bedrijf of organisatie vermeld op Studio Brussel, eventueel met een interview of de mogelijkheid jouw lievelingsplaat aan te vragen. Doén!

Registreer jouw actie zo snel mogelijk op Music For Life

Op de website van Studio Brussel vind je meer info over de actie. En meer info over Moeders voor Vrede kun je hier vinden: www.mothersforpeace.be.

Succes!

56Q-818W37M:161457