Alleen op reis? Doen!

113

Eva Daeleman heeft het gedaan en stiekem waren we misschien wel een beetje jaloers. Alleen op reis gaan, velen willen het wel, maar durven het toch niet zo goed. Mocht je toch nog twijfelen, hieronder alvast 5 redenen om je over de streep te trekken. 

Je maakt keuzes. Alleen.

Er is geen vriend, vriendin of mama in de buurt, dus jij neemt alle beslissingen. Het begint al met de keuze van je bestemming. Je moet geen compromissen maken, maar kiest dat land waar je al zo lang eens naartoe wil. Enkel bij het maken van je valies kan je nog een hulplijn inroepen.

Een boost voor je creatieve zelf.

Je bent vaak alleen en kan ook eens echt stilstaan bij dingen. Het land, de cultuur, het eten… je neemt alles dubbel zo hard op. En al die impulsen, die zijn een boost voor je creativiteit. Alleen op reis moet je ook vaak improviseren. Een gecancelde vlucht of dubbel geboekte kamer, jij lost het wel op.

Je leert jezelf kennen.

Zowel je zwakke als je goede punten. In het dagelijkse leven doe je je job, zie je je vrienden, ken je je buurt… Alles gebeurt vaak op automatische piloot. Je kent jezelf en weet waar je goed in bent, en ook waar je niet goed in bent. Je weet hoe je functioneert tussen je collega’s of je vrienden. Op reis stap je uit je comfort zone. Reken maar dat je jezelf op een totaal andere manier leert kennen. Op reis ben je echt een individu met een eigen mening en persoonlijkheid.

Je wordt socialer.

En nu eens niet op Facebook. Je moet zelf je mond opendoen als je nieuwe contacten wil leggen. En vrienden maken op reis is echt niet zo moeilijk. In je hostel of op de trein zal je merken dat er echt nog veel mensen alleen op reis zijn. Weinig is zo intens als reisvriendschappen. Je gaat met elkaar om omdat het écht gezellig is, niet omdat er sociale verplichtingen zijn.

Weg van alles.

Alleen op reis kan je eens echt alle banden verbreken. Even weg van thuis, familie, problemen, ex-liefjes of nare situaties op het werk. Een fantastische manier om thuis met een propere lei te beginnen. Wedden dat je terug thuis alles veel beter zal kunnen relativeren? Een vervelende mail op het werk? Toen je portefeuille gestolen was in de middle of nowhere, dat was pas vervelend.