Alleen wonen? Zo slecht nog niet!

286

Samenwonen heeft voordelen, zeker weten. Je deelt de rekeningen door twee, en hebt altijd iemand om tegen te praten of je koude voeten tegen te duwen. En toch, alleen een stekje huren of kopen is ook zo slecht nog niet.

You do it your way!
Richt je huis in zoals jij dat wil. Je hoeft geen rekening te houden met iemand anders en moet al zeker geen compromissen maken. Een roze muur of een plastieken flamingo in huis? You go girl!

Lekker vuil, dat mag
Koppels die samenwonen zullen het wel herkennen: iedereen heeft van die kleine gewoontes die anderen een beetje gek kunnen maken. Bij jou laat niemand de WC-bril opstaan of is er niemand die weigert om elke morgen het dopje van de tandpasta weer op de tube te draaien. En heb je eens twee dagen geen zin om de afwas te doen, er zal niemand klagen of zagen.

Het hele bed, voor jou alleen
First things first: het is niet omdat je single bent dat je geen groot bed mag kopen. Ga je alleen wonen, investeer dan in een heerlijk zacht en gigantisch bed. Je mag in het midden liggen, en niemand pakt je lakens af. Zalig!

Nooit ‘om de beurt’
Niemand moet voor jou naar het toilet en je moet het beste plekje in de zetel én de afstandsbediening met niemand delen. Er is ook wel niemand met wie je kan afspreken om ‘om de beurt’ de vaatwas te legen, maar laat ons vooral focussen op het positieve!

Veel ruimte voor projectjes
Of het nu een passie is voor fotografie, naaien, schilderen of een van je gekke ideeën om t-shirts te gaan ontwerpen… in jouw huis is plaats voor projectjes! Er is niemand om te zagen als jouw naaistukjes op de eettafel blijven liggen en je dus noodgewongen al een paar weken in de zetel moet eten.

Je komt meer buiten
Woon je samen, dan heb je al snel de neiging om gezellig binnen te cocoonen. Woon je alleen, dan kom je meer buiten, zie je meer en maak je meer plannen en afspraakjes.

You are living the life
Het is financieel zeker lastiger als je alleen een appartementje huurt, en iets kopen lijkt al helemaal onhaalbaar, maar laat dat geen excuus zijn om niet meer te leven. Als single heb je de neiging om jaloers te kijken naar de koppels in je omgeving die samen een huis kopen, aan kindjes beginnen en dankzij de twee inkomens ook nog eens geld over hebben voor een heerlijke reis. Wees creatief. Ga eens wat vaker bij je ouders eten en spaar zo wat geld om op citytrip te kunnen met je beste vriendin. Je zal dan misschien pas een huis kunnen kopen op je veertigste, als je het eindelijk kan, zal het wel extra goed voelen omdat je het helemaal alleen hebt gedaan.