Allemaal beestjes

237

16 AUGUSTUS 2013 | Het is vakantie en je verveelt je? Dat lossen wij wel even op! Tijdens de zomervakantie geven we elke vrijdag vijf tips om je vrije tijd mee te vullen. Vandaag kozen we vijf dierenparken die gegarandeerd een beestige tijd opleveren voor jong én oud.

1.De Zoo van Antwerpen

Wat? Als Oostende de koningin der badsteden is, dan is de Zoo dat van de dierenparken. Laat de drukte van de stad (ook letterlijk) achter je en ga op een groene ontdekking in een van de oudste dierentuinen ter wereld.

Waar?
Astridplein 26 in Antwerpen

Welke beestjes?
Een volledige encyclopedie aan dieren is er te vinden, van macaronipinguïns tot kaaimannen, van pijlgifkikkers tot berggorilla’s.

Leuk voor de kids! Bekijk het dagprogramma online of bij aankomst en ga kijken wanneer de verzorgers de dromedarissen voederen of de zeeleeuwen trainen. Fun gegarandeerd.

Extra info? www.zooantwerpen.be

BELGIUM ANTWERP ZOO NEWBORN AARDVARK

De brilbeer Oberon is een van de nieuwste aanwinsten van de Zoo. (Foto Belga)

2. Planckendael

Wat? Planckendael is het jongere en – uiterst knappe – broertje van de Zoo van Antwerpen. De dierenverblijven worden er zo goed mogelijk in het landschap gepast waardoor je al snel het wildlife gevoel krijgt.

Waar? Leuvensesteenweg 582 in Mechelen

Welke beestjes? Planckendael herbergt niet enkel exotische dieren zoals neushoorns, koala’s en antilopes, er gaat ook heel wat aandacht naar dieren uit de eigen streek zoals dassen en ooievaars.

Leuk voor de kids! Ga naar de olifantentempel en zeg eens hallo tegen Kai-Mook. Belgisch bekendste olifant woont sinds vorig jaar in dit mooie dierenpark.

Extra info? www.planckendael.be

3. De Zonnegloed

Wat? Dierenpark De Zonnegloed geeft aan heel veel dieren een tweede kans. De meeste van de beestjes werden vroeger mishandeld of verwaarloosd maar hebben nu een warme thuis gevonden in de Westhoek.

Waar? Kasteelweg 22 in Oostvleteren

Welke beestjes? Je ontmoet er de bekende boerderijdieren, maar ook nog andere leuke beestjes zoals wasberen, bizons, zebra’s, roofvogels, apen, lynxen en nog veel meer.

Leuk voor de kids! Geniet van de verschillende voedervoorstellingen of rij mee met een toffe tractortocht.

Extra info? www.dezonnegloed.be

4. Grotten van Han

Wat? Een bezoek aan de grotten van Han loont sowieso al de moeite door de schoonheid en mysterie van de grotten. Maar daarnaast is er ook een wildpark waar 250 hectare meter ongerepte natuur te bewonderen valt.

Waar? Han-sur-Lesse in de Ardennen

Welke beestjes? Je ziet er dieren uit onze streken (of toch min of meer) die er leven in hun natuurlijke omgeving: wolven, lynxen, herten en beren, of bedreigde soorten zoals de Europese bizon en het Przewalski-paard.

Leuk voor de kids! Je kunt het wildpark op twee manieren bezoeken: te voet langs het wandelpad of via een rit in de safaricar. Deze laatste optie is ideaal voor de kleinsten onder ons.

Extra info? www.grotte-de-han.be

5. Pairi Daiza

Wat? Pairi Daiza is een plaats om volledig tot rust te komen. Door haar prachtige planten en bloemen, serene tempels en 5000 exotische dieren waan je je al snel in het paradijs.

Waar? Domaine de Cambron in Brugelette

Welke beestjes? Hoewel het park in het begin vooral vogels huisvestte, is het nu zeker een volwaardig dierenpark geworden. Apen, giraffen, grote katten, stokstaartjes,… Ze hebben er allemaal hun vaste stek.

Leuk voor de kids! Ga zeker de roofvogelshow bekijken, steevast het hoogtepunt van een dag Pairi Daiza.

Extra info? www.pairidaiza.eu

Lindsi Dendauw