De vijf meest bizarre fobieën: waar ben jij bang voor?

861

Bijna Halloween! Griezelen! Spinnen, ratten, spoken en geesten, daar zijn we stiekem allemaal wel wat bang van. Dit zijn dan weer de vijf meest bizarre angsten waar wij tot vorige week nog nooit van hadden gehoord.

1. Papafobie of angst voor de paus

Er bestaan mensen die een heilige schrik hebben voor de paus of zelfs voor de volledige Rooms-Katholieke-Kerk. Deze mensen boeken in elk geval nooit een citytripje naar Rome…

2. Chorofobie of angst om te dansen

Trouwfeesten zijn voor deze mensen de hel en als chorofoben een dansvloer zien, beginnen ze te zweten. Een fobie voor echte muurbloempjes dus.

3. Ithyphallophobia of angst voor erecties

En daar kunnen zowel mannen als vrouwen last van hebben. Het is de angst om een erectie te krijgen, te zien of te voelen. Niet bevorderlijk voor het seksleven, zoveel is duidelijk.

4. Ablutofobie of angst om in bad te gaan

Deze mensen vinden het vreselijk om zichzelf te wassen. Niet fijn voor hen, maar nog minder voor de omgeving… Deze angst komt meestal voor in culturen waar het ongewassen lichaam als heilig wordt beschouwd.

5. Nomophobia of angst om (telefonisch) onbereikbaar te zijn

En dat is dan weer iets waar we vandaag allemaal wel wat last van hebben. Het is de blinde paniek als je geen bereik hebt of als de batterij van je smartphone of gsm plat is. Herkenbaar? Toch wel.