Om de zoveel tijd komt er een nieuwe beautytrend uit Azië overgewaaid. BB Creams en cushion foundations zijn maar enkele voorbeelden van de Aziatische invloed op onze beautycase. De nieuwkomer op het lijstje is het sheet mask. Wij vertellen je alles wat je moet weten!

1 Een sheet mask is geen masker

De term ‘sheet mask’ is verradelijk want eigenlijk is het geen masker, maar een stukje fijn katoen dat gedrenkt is in serum. Er zijn gaten voor je ogen, mond en neus zodat je kan ademen en zien als je het serum laat intrekken.

Je begint best bij je voorhoofd als je het masker aanbrengt en gaat zo verder naar beneden. Dat is de gemakkelijkste manier. Daarna druk je het stevig aan zodat er geen lucht tussen je huid en het katoen zit. Als het serum een kwartiertje heeft ingewerkt, mag je het masker verwijderen. Is je huid nog wat vochtig? Masseer dan de overtollige restjes serum in.

2.Een sheet mask hydrateert vooral

Ondanks de veelbelovende resultaten, dient een sheet mask vooral om je gezicht te hydrateren. Rimpels die zichtbaar verminderen of puistjes die als sneeuw voor de zon verdwijnen? Als iets te goed klinkt om waar te zijn, is het meestal ook zo. Een sheet mask reinigt en scrubt je gezicht dus niet, maar het zal wel een droge huid aanpakken.

58437a1e074f2a77e5eb2c72cd854203

3 Niet iedereen kan een sheet mask gebruiken

Oké, theoretisch gezien kan iedereen zo’n masker gebruiken, maar het is niet aan te raden. Wie een vettige huid heeft of kampt met puistjes blijft best uit de buurt van de sheet masks. Omdat je je gezicht een kwartier lang volledig bedekt, stijgt de temperatuur van je huid. Daardoor kan het aantal bacteriën toenemen en net die bacteriën veroorzaken puistjes.

4 Dagelijks gebruik is overbodig (en duur)

Je hebt sheet masks van 1 euro, maar ook van 50 euro. Als je elke dag zo’n masker gebruikt, zal het prijskaartje hoog oplopen. Bovendien is het voor de meeste huidtypes niet nodig om je huid elke dag zo intens te hydrateren. Een keer per week is echt genoeg.

5 De aanraders

Wie zich verdiept in de wondere wereld van de sheet masks, zal heel vaak My Beauty Diary zien passeren. Het merk is de heilige graal onder de Aziatische maskers, als we de vele bloggers mogen beloven tenminste. Bovendien valt de prijs heel goed mee: je betaalt 1.30 euro voor 1 masker. Het nadeel? Je moet ze online bestellen, want in België zijn ze heel moeilijk te vinden. Daarnaast zijn ook de I’m Real Sheet Masks van Tony Moly een betaalbare aanrader.

sheet

Foto’s: Pinterest en Instagram