Ben jij altijd ‘Bob’ tijdens een avondje uit? Sta jij vaak met een cola of een watertje in de hand toe te kijken hoe je vrienden compleet uit de bol gaan met een glaasje op? Dan is deze post voor jou, want dít zijn de dingen die enkel ‘Bobs’ weten.

Je kunt dubbel genieten van het weekend

Als je geen alcohol drinkt, dan word je ’s anderendaags niet wakker met een houten kop. Je bent fit opgestaan en je hebt veel zin om er meteen in te vliegen. Kortom, je bent veel productiever dan je dierbare vrienden die de avond ervoor een paar glaasjes alcohol hebben gedronken. En dat is mooi meegenomen, niet?

Je bent de heldin van de avond

Na een paar glaasjes alcohol komen de tongen los. De dag nadien kun je tegen je beste vriendin, die wel een paar shots naar binnen werkte, zeggen dat je haar net op tijd de mond gesnoerd hebt. Je hebt haar behoed voor een flater toen zij haar innigste geheimen met iedereen wou delen. Zij zal je eeuwig dankbaar zijn.

Je vrienden komen altijd veilig thuis

Bob brengt vrienden altijd veilig thuis. Daardoor slaap je zelf op beide oren.

Je avond is net zo gezellig

Een avond zonder alcohol is helemaal niet saai. Wie een glas te veel op geeft zorgt meestal voor heel wat entertainment. Jij als geheelonthouder geniet van een gratis spektakel dat je achteraf wél kunt navertellen.

Je proeft de lekkerste mocktails

Ze zijn hemels lekker, de alcoholvrije drankjes die je helaas nooit proeft als je wel van alcohol houdt. De lijst is lang, je kunt zonder risico eindeloos blijven variëren.

Je spaart veel geld

Akkoord, je krijgt ook vaak de vraag of je misschien zwanger bent en je wordt vaak tot ‘moederkloek’ van het bonte gezelschap gebombardeerd. Die opmerkingen neem je er met plezier bij. Zeker als je bedenkt dat water en alcoholvrije drankjes meestal een stuk goedkoper zijn dan zware bieren en cocktails of champagne. Je houdt dus wat extra geld over voor dat mooie kleedje dat je spotte in de etalage van je favoriete winkel.