De winter is in het land, en dat hebben de koukleumen onder ons maar al te goed ondervonden. Vooral onze handen én voeten krijgen het vaak extra hard te verduren. Maar gelukkig bestaan ook daar trucjes voor.

1. Loszittende kleding, wanten en 2 paar kousen

Loszittende kleding heeft een isolerende werking: de lucht tussen de stof warmt ook op. Daarom draag je ook beter wanten dan handschoenen. Een andere gouden tip: draag 2 paar sokken: een paar dat goed aansluit en een loszittend paar erboven.

2. Geen sigaretten, koffie of alcohol

Nicotine, cafeïne en alcohol vernauwen je bloedvaten en dat heeft een negatief effect op je bloedcirculatie: met koude handen en voeten tot gevolg. Probeer dus zo veel mogelijk sigaretten, koffie en alcohol te vermijden. Heel wat mensen drinken alcohol als opwarmertje, maar dat is écht niet het geval, je wordt gewoon minder gevoelig voor de koude, maar je lichaam warmt helemaal niet op.

3. Pittig gerechtje

Een pittige spaghetti of een goed laaiende taco zorgen niet enkel voor een tintelende sensatie in je mond, je lichaam krijgt er ook warmer van! Pikant eten is ideaal voor een goede bloedcirculatie en laat je lichaamstermperatuur stijgen. En nog een positief puntje: ook je metabolisme gaat er sneller van werken. Waar is de chili?!

 

(foto istock)