Slovenië is voor velen het fietsland bij uitstek. Het prachtige land bevat maar liefst 8000 kilometer aan prachtige fietsroutes. In de aanloop van de Ronde van Slovenië organiseert de toeristische dienst een wedstrijd voor echte fietsfanaten. Je kan namelijk fietsambassadeur worden en daarmee gratis naar Slovenië trekken. Hier zijn alvast enkele extra redenen om je meteen in te schrijven.

1. Klein is fijn

Slovenië is een vrij klein land. Ideaal dus om met de fiets de verschillende regio’s te kunnen ontdekken.

2. Prima infrastructuur

Slovenië bezit ruim 8000 kilometer aan fietspaden. Daarnaast zijn er ook nog tal van rustige en fietsvriendelijke landwegen die je kan ontdekken. Keuze genoeg dus!

3. Gastvrijheid overal

Op zo’n lange tocht moet je vaak ook ergens kunnen overnachten. Gelukkig zijn Slovenen heel gastvrije mensen. Zij vangen je maar al te graag op. Verder zijn er ook een heleboel  knusse hotelletjes, farmstays en jeugdherbergen die je met open armen zullen ontvangen.

4. Groene verscheidenheid

In 2016 werd het land uitgeroepen tot eerste Green Destination van de wereld en de hoofdstad Ljubljana werd in datzelfde jaar European Green Capital. Er staat je dus heel wat moois te wachten tijdens je rit. In het zuiden bijvoorbeeld kan je genieten van de karstlandschappen en in het noorden ontdek je de Julische Alpen.

5. Iedereen welkom!

Er zijn zowel routes voor meer geoefende fietsers als rustige tochten langs rivieren. Een ritje in het dal van Sava of de Soca is bijvoorbeeld ideaal voor het hele gezin. Je kan hier trouwens ook kajakken en andere watersporten uitproberen. Voor iedereen wat wils dus!

Wij zijn alvast overtuigd! Jij ook? Schrijf je dan in via deze link en word fietsambassadeur van Slovenië van 30 mei tot en met 4 juni. De Sloveense toeristische dienst staat in voor alle kosten. Zo hoef jij je nergens zorgen over te maken. Je kan ook de volledige reis filmen met een go-pro. Zo heb je een altijd een herinnering aan dit prachtig avontuur.

Deelnemen kan nog tot 25 mei. Snel zijn, is dus de boodschap.
Meer info vind je op www.slovenia.info.

Foto’s: Glenaki