Angelique Vandewinkel is al jarenlang een gekende visagiste. Ze is onder andere de sidekick van Jani Kazaltzis en heeft bakken ervaring in de beauty- en mode-industrie. Zij vertelt ons over de zeven absolute beautyzonden die we elke dag maken en hoe je die vermijdt. Halleluja!

1. Het begin overslaan

Een verzorgde look start altijd bij het reinigen van je gezicht. Dat doe je niet met water maar met een reinigingsmelk. Om de reinigingsmelk aan te brengen, gebruik je je vingers. Wattenschijfjes absorberen enkel de melk. Voor een volledig resultaat gebruik je ook best een tonic.

2. De verkeerde producten gebruiken

Het loont de moeite om in de juiste producten te investeren. Dat betekent niet dat je honderden euro’s moet spenderen aan een dagcrème, maar kies niet zomaar de goedkoopste. Je gezicht is het enige dat je niet kan wegstoppen. Als er dus iets is waar je aandacht aan moet besteden, is het je gelaat.

3. Je ogen te veel in de verf zetten

Veel vrouwen zweren bij een lijntje eyeliner onder hun ogen, een laagje oogschaduw en wat mascara. Maar daardoor leg je de focus op de donkere kringen onder je ogen en lijk je net jaren ouder. Voor een gezonde look laat je het potloodlijntje beter achterwege en kies je voor een goede foundation en concealer.

4. Foundation mijden als de pest

Veel vrouwen hebben schrik voor foundation. Onterecht, het geeft je een gezonde en frisse teint en werkt onzuiverheden weg. En willen we dat niet allemaal?

5. Altijd dezelfde producten gebruiken

Je beautyritueel verschilt van seizoen tot seizoen. In de zomer heb je vaak een bruin kleurtje, waardoor foundation bijna overbodig wordt. Een hydraterende dagcrème is dan wel weer aan te raden. In de winter is dat zomerse kleurtje verdwenen. Een foundation zorgt dan net voor een mooie teint. Ook een rijkere dagcrème en af en toe een serum zijn een goed idee om je huid wat op te peppen.

6. Het avondritueel overslaan

Je huid reinigen is net als je tanden poetsen: je doet het ’s morgens en ’s avonds. Ja, ook als je geen make-up gebruikt, is dat nodig. Sla je de reiniging over, dan ga je met een laagje vuiligheid op je huid slapen.

7. De grenzen niet respecteren

Sommige make-uplooks hou je beter voor een feestje. Smokey eyes horen dus niet thuis op de werkvloer, tenzij je in de high fashion sector werkt. Een felgekleurde lip kan dan wel weer heel classy zijn, zeker in combinatie met aangezette wenkbrauwen en een laagje mascara. Maar gebruik vooral de producten waar jij je goed bij voelt. A smile never goes out of style.

Ontdek nog meer tips én de workshops van Angelique op www.angeliquevandewinkel.be

 

WIN EEN WORKSHOP MET ANGELIQUE!

Wij mogen twee make-upworkshops met Angelique weggeven. Vertel ons in één zin waarom jij een workshop zou moeten winnen. Deelnemen kan tot 8 november 2016.