Een dierenasiel in Arizona had extra hulp nodig bij het verzorgen van de pasgeboren kittens. Daarom zochten ze hulp bij… een woon- en zorgcentrum. Dat kan misschien geen alledaagse keuze lijken, maar de kittens én de bewoners worden er beter van.

“Voor sommigen kan het een vreemd idee lijken: bewoners die behoefte hebben aan permanente zorg die moeten zorgen voor jonge kittens”, zegt uitvoerend directeur Sharon Mercer van Catalina Springs Memory Care. “Maar er zijn vaardigheden, emoties en behoeften die een persoon met dementie of de ziekte van Alzheimer niet verliezen. De wens om liefde te geven en te ontvangen blijft.” Initiatiefneemster Rebecca Hamilton, die zorgt voor  ouderen en vaak katjes helpt als vrijwilligster, merkte dat het verzorgen van katten haar veel vreugde en geluk bood. Ze vond dat ze dat moest delen met de senioren.

Het initiatief bleek een succes te zijn. De algemene toestand van de kittens en de ouderen is verbeterd. De oudsten werden gevraagd om zorg te dragen voor twee pasgeboren katten en beide kittens hebben hun gewicht verdubbeld. De patiënten waren zo blij met het geven van flesvoeding, het sociaal zijn en het knuffelen van de kittens.

1 2 3 4 5 7 8

(bron)