De journalist van de toekomst: Anissa

488

29 MAART 2014 | Hoera! Steps bestaat 20 jaar en daarom maakten wij een uniek verjaardagsnummer. In die speciale editie staan 20 interviews geschreven door twintig 20-jarige studenten journalistiek. Maar dat is niet alles! Met een crossmediale toekomst voor ons, posten wij hier op onze website ook 20 interviews van het jonge geweld zelf. Maak kennis met Anissa Bougrea.

DSC_4087

1. We beginnen met de openingsvraag die jullie ook moesten stellen. Waar was jij 20 jaar geleden?
Ik was me nog niet zo bewust van wat er zich rondom mij allemaal afspeelde. (lacht)

2. Wat is jouw vroegste herinnering?
Een buurvrouw had enorm veel dieren in haar gigantische tuin, en ik weet nog dat ik er iedere dag mocht spelen. Het was net mijn eigen boerderijtje.

3. Kan je jouw jeugdjaren in één woord samenvatten?
Speels. Ik voel me nog altijd niet volwassen en vind dat er in het leven wat gelachen en gek gedaan mag worden.

4. Wat vond je de leukste leeftijd tot nu toe?
Mijn huidige leeftijd.

5. Je studeert journalistiek. Waarom heb je die richting gekozen?
Alles boeit me! Mijn interesseveld is zo breed dat ik gewoon niet kon kiezen wat ik wilde studeren. Journalistiek geeft me de kans van alles wat te proeven, en je komt er constant in aanraking met nieuwe dingen.

6. Heb je idolen in de media?
Beyoncé. Ze is gewoonweg flawless. Ze heeft een geweldige stem, ook live, en ik vind me volledig in haar idealen.

7. Voor je deze opdracht kreeg, kende je Steps?
Ik kende Steps nog niet. Nu ik er kennis mee gemaakt heb, zal ik het zeker blijven lezen.

8. Wie heb jij geïnterviewd en waarom vond je die persoon de moeite waard?
Ik reis enorm graag en dan is reisjournaliste Debbie Pappyn iemand die in mijn ogen een droomjob heeft. Ik wilde haar interviewen omdat ik onder de indruk ben van haar werk. Ze houdt zich met zoveel tegelijk bezig, zonder iets te verwaarlozen en daar kijk ik naar op.

9. Hoe is het interview verlopen?
Ik was wat nerveus, maar Debbie was heel vriendelijk waardoor ik me veel sneller op mijn gemak voelde. Het verliep vlotjes.

10. Ben je trots op het resultaat?
Ik ben er toch wel trots op. Het is mijn eerste interview, in professionele zin, en het afronden geeft wel een leuk gevoel.

11. Zou je ooit voor Steps willen werken?
Ja, Steps doet me aan mode en lifestyle denken, en in die categorieën zie ik me wel werken.

12. Een klein journalistiek dilemma: print of digitaal?
Ik lees veel liever op papier een tijdschrift of boek als pure ontspanning, maar vind het wel beter om digitaal de krant te lezen. Ik kan het gewoon veel gemakkelijker overal bekijken, alles staat op mijn iPhone, en die heb ik altijd bij me.

13. Waar droom je van?
De wereld afreizen en met zoveel mogelijk verschillende culturen in contact komen. Er dan achteraf een boek over schrijven dat ook nog succes heeft, dat zou echt fantastisch zijn.

14. Ben je gelukkig?
Ja. Ik geniet van alles wat op me afkomt en momenteel zijn dat enkel prettige dingen. Zoals een concert van Beyoncé. (lacht)

15. Is er iets wat je haat?
Spuwen. Als iemand zomaar op de grond spuwt. Echt verschrikkelijk.

16. Wat is jouw lievelingseten?
Chinees, Italiaans, Frans, vegetarisch, chicken nuggets, pindakaas, mango… Ik eet enorm graag en eet ook zowat alles graag. Momenteel ben ik geobsedeerd door speculooscheesecake en sushi.

17. Hoe oud wil je worden?
Ik wil graag mooi en gezond oud worden. Hoe oud dat dan is, maakt me eigenlijk niet uit.

18. Waar zou je graag wonen?
Nergens langer dan een paar jaar. Als het mogelijk is reis ik de wereld af om me overal een drietal jaar te vestigen, dan weer eens wat langer, dan weer eens wat korter. Ik ben verliefd op Engeland en zou ook supergraag eens het mooie Italië verkennen.

19. Welke vraag hadden we jou nog moeten stellen?
Ben je fan van Beyoncé?

20. Tot slot, wat doe jij in 2034?
Ik hoop dat ik dan iets doe wat ik leuk vind en tegen dan al veel van de wereld heb gezien. Daarnaast ben ik dan natuurlijk de nieuwe Beyoncé, happily married met Shiloh Fernandez.

De 20-jarigen zijn allemaal  student aan de Howest in Kortrijk. Wij danken hen en hun school dan ook meer dan 20 maal voor hun enthousiaste medewerking aan ons verjaardagsnummer.