Anouk: “Outfitposts lokken steevast dubbel zoveel bezoekers naar mijn blog!”

110

13 MAART 2014 | Dat wij bij Steps een zwak voor blogs hebben, is publiek geheim. Daarom zetten wij elke week een andere Belgische blog en blogger in de kijker. En in de kijker (voor en achter de lens), dat is precies waar Anouk Lannoo (24) zich wel vaker bevindt. Met haar blog Anouk meets Fashion laat ze ons meegenieten.

“Eet goed en reis veel”, raadt Anouk aan. En daar had ze net zo goed ‘kleed je goed’ aan toe kunnen voegen, want deze modeblogger is onklopbaar als het op originele looks aankomt. Haar outfitposts zijn dan ook het meest geliefde deel van Anouk meets Fashion. Kijk zelf maar!

Beginnen bloggen
“Toen ik begon met bloggen, deed ik dat vooral om mijn passie voor mode te kunnen delen met de wereld. Ik wou iedereen kennis laten maken met mijn persoonlijke kijk op fashion en trends en het liefst zo veel mogelijk mensen inspireren. En nu? Is dat nog steeds zo!” (lacht)

Volhouden
“Er kruipt enorm veel tijd in het onderhouden van een blog, laat dat duidelijk zijn. Veel mensen onderschatten dat en haken daardoor al snel na het oprichten van hun blog weer af. Ik deed (en doe!) het echter zo enorm graag dat ik het niet opgaf en intussen krijg ik er ook veel voor terug. Het doet deugd om te horen dat mensen niet wisten hoe ze iets konden combineren en dat ze daar dankzij mijn blog wel inzicht in hebben gekregen. Of dat ze veel inspiratie halen uit mijn looks, wauw! Dat mijn blog mensen helpt bij de dagelijkse keuze van hun outfits, daar haal ik enorm veel bevrediging uit.”

Inspiratie
“Mijn inspiratie is de mode zelf. Tijdens de fashion weeks hou ik de website style.com scherp in de gaten. Dan bekijk ik de foto’s van shows en zo zit ik overal virtueel front row. Ook blogs zijn een onuitputtelijke bron van inspiratie.”

Daily reads
“Daar kan ik kort over zijn: mijn go to-blogs zijn Carolines Mode, Refinery 29 en Manrepeller.”

Anouks favorieten
“Zelf ben ik altijd wel fan van mijn outfitposts zoals deze Barcelona-post omdat ik er mijn creativiteit altijd helemaal op kan botvieren. Essentiel vroeg me onlangs om een broek van hen te stylen, dat was gewoon zo leuk dat ook die outfit hier een plekje krijgt. Deze PFW-post is ook favoriet want telkens wanneer ik over Paris Fashion Week schrijf, verlang ik weer naar de volgende editie.”

Succesvolle posts
“De outfitposts scoren bij mij altijd het beste. Ik heb hier soms het dubbele aantal bezoekers dan bij andere posts!”

Blogfrequentie
“Ik probeer om de 1 à 2 dagen te posten. Meer is niet haalbaar met mijn fulltime job als mode- en communicatie-assistent bij L&L. Daarom plan ik mijn outfitshoots steeds in het weekend. Dan probeer ik er enkele ineens te doen zodat ik genoeg materiaal heb om de week door te komen. Niet ideaal, maar het werkt.”

Life saving tip
“Ik leef volgens het principe ‘eat well, travel often’. Dus als ik in Antwerpen ben, ga ik graag lunchen bij Berlin en op het Zuid kom ik ook altijd leuke plekjes tegen. En ik probeer dus zoveel mogelijk te reizen. Echte modeschatten ontdekte ik al op mijn trips. En als uitsmijter: shop vintage! Dat maakt je outfits net dat beetje unieker.”

Tip voor aspirant-bloggers
“Ga ervoor. Als je er zin in hebt, moet je het gewoon doen!”

Ine D’hoe