Apps for mama’s

59

1 MEI 2013 | In 26 dagen leidt Lobke je op tot een hippe mama. Met haar ABC leer je alles over de leuke wereld van het moederschap. Vandaag beginnen we met de A…van APPS! Of hoe onmisbaar je smartphone kan zijn als mama.

appmam
Lieve iPhone,

sinds ik mama ben, zou ik niet meer weten wat te doen zonder jou. Met deze leuke apps maak jij mijn drukke leven toch een beetje relaxter…

HUISHOUDEN & CO
Collect & Go: ik maak mijn boodschappenlijstje onderweg en stuur mijn reservatie door, de dag erna staan mijn aankopen netjes klaar en heb ik op een kwartier boodschappen gedaan! Voordeel? Geen huilende kinders in het winkelkarretje of zoonlief die constant zaagt om iets te krijgen. Twee uur tijd gewonnen!
Tip: Ook Delhaize heeft een app waarmee je boodschappen kan reserveren.

Dixan Vlekkenwijzer: als mama is je wasmand waarschijnlijk verdubbeld of verdriedubbeld en zijn de vlekken waarschijnlijk ook van heel andere aard sinds je kinderen hebt! Met de Vlekkenwijzer van Dixan krijg je een mooi overzicht per categorie. Verf, inkt, chocolade, tomatensaus… Deze app geeft je vlekadvies en biedt een oplossing voor elke vlek. Handig toch?

BABY & KIDS
Babyfoon 3G: wanneer je ergens op bezoek bent en je wil je baby te slapen leggen, heb je misschien ook graag een babyfoon bij de hand. Dit probleem is handig opgelost wanneer je allebei een iPhone hebt (of een iPhone en een iPad). Ook leuk is dat je geen ruis hebt die een gewone babyfoon wel produceert! Opgelet: de vorige apps waren gratis, deze kost (maar) 3,59euro.

BVcom: wat een ontdekking is de nieuwste app van de superhandige kenniswebsite www.borstvoeding.com! De bekende Stefan Kleintjes heeft deze site nu in een handige app gegoten. Direct gedownloaded toen ik nog borstvoeding gaf. En zo kon ik altijd en overal borstvoedingsinfo opzoeken! Zeer fijne app voor moeders die borstvoeding geven. Maar ook zwangeren die zich willen voorbereiden op borstvoeding vinden hier alles over borstvoeding, de juiste voeding voor hun baby, borstvoeding bij overgewicht, of diabetes. Kost 0,89euro, een batje!

Pitter-Pad: afgelopen weekend wilde ik online schoenen bestellen voor onze Kobe maar om zijn schoenmaat even te checken, heb ik de Pitter-Pad geïnstalleerd op onze iPad. Slim is om de iPad tegen het voetje te houden en er niet op te gaan staan. Zo gezegd, zo gedaan. Onze Kobe heeft maat 24. De Pitter-Pad gaat tot maat 30.

Dus iPhone, wie durft nog zeggen dat je overbodig bent voor mama’s? Ik niet!

Liefs,
Lobke.

TIP! Volg meer van mijn leuke mama avonturen op mijn eigen blog.