We hebben het allemaal ‘druk, druk, druk’. Oplossingen die ons leven vergemakkelijken, zijn dus heel welkom. Gelukkig zijn er heel wat apps te vinden die ons kunnen helpen. Wij zetten vijf toppers op een rijtje voor jou.

De weg naar een makkelijker leven ligt voor je open. Het enige wat je nog nodig hebt, is een smartphone of tablet en een internetverbinding.

1. Mealime

IMG_0331

Eten is een groot en belangrijk deel van ons leven. Niet iedereen kookt echter graag of weet hoe aan een gezonde maaltijd te beginnen. Enter: Mealime.

In die gratis (!) app kan je selecteren voor hoeveel personen en maaltijden je recepten wil en wat je niet eet of allergisch aan bent. Dan krijg je vier recepten en een bijhorend ingrediëntenlijstje. Die kan je zo meenemen naar de winkel waardoor je onmiddellijk alle juiste dingen in huis hebt. Handig, toch?

Beschikbaar voor iOS en Android.

2. Post-It Plus

IMG_0330

Heb jij ook duizend Post-Its rondslingeren op je bureau of in je handtas? Daar is een oplossing voor! Met een speciale en gratis app Post-It Plus kan je er foto’s van nemen en organiseren in een app. Zo heb je ze altijd bij de hand, ook als je het briefje bent kwijtgeraakt.

Beschikbaar voor iOS.

3. Home Spring Cleaning

IMG_0329

We zouden allemaal graag een wat schoner huis hebben die altijd naar rozenblaadjes ruikt en waar nooit een pluisje op de grond te vinden is. Maar we raken allemaal maar al te vaak het overzicht kwijt. Daarom is Home Spring Cleaning er! In de gratis app kan je zien welke taken je wanneer nog moet doen. Zeker een handige tool als je een ‘grote kuis’ plant.

Beschikbaar voor iOS and Android.

4. Splitwise

IMG_0328

Alq je vaak in groep aankopen doet of de rekening moet verdelen, dan is Splitwise erg welkom. De gratis app is heel eenvoudig in gebruik en geeft een duidelijk overzicht van wie aan wie nog geld moet of wie jou nog iets verschuldigd is. Je heoft ook niet meer zelf met de rekenmachine aan de slag, want de app berekent alles zelf. Je geeft simpelweg in wie hoeveel betaalde et voilà, daar is het resultaat!

Beschikbaar voor iOS en Android.

5. Stylicious

IMG_0327

Sta jij ook vaak in de winkel je kleding te overlopen om zeker te weten of je een bijpassend bovenstuk hebt voor bij die rok die je in je handen hebt? Als je Stylicious installeert moet je je kleerkast niet meer uit je hoofd leren. Je kan gewoon elk item uploaden in de (gratis) app. Je kan zo ook outfits samenstellen en zien hoe vaak je wat gedragen hebt.

Beschikbaar voor iOS en Android.