Als je thuiswerkt is afleiding waarschijnlijk een van je ergste vijanden. De vrijheid die je ervaart komt dan ook met het nadeel dat je op het eind van de dag het gevoel hebt dat je maar weinig presteerde. Een andere valkuil is dat je te weinig rust inbouwt. Met deze coole apps werk je efficiënter en veiliger.

Toggl

Met deze handige tijdsregistratieapp kun je de uren die je aan een opdracht besteedt perfect bijhouden. Geef een omschrijving in van de taak en zet de registratie aan. Je registreert enkel de uren en minuten die je echt werkt en in het ‘reports-gedeelte’ zie je direct hoeveel tijd je aan al je verschillende to do’s spendeert.

toggl.com

Forest

Ben je snel afgeleid door je telefoon, dan is deze tool een absolute must-have. Hoe het werkt? Door bomen te kweken tot je een bos verzameld hebt. Slaag je erin om van je telefoon af te blijven gedurende de tijd die je zelf instelde, dan wordt je bos steeds groter. Grijp je toch naar je smartphone, dan sterft je boompje een stille dood. Bye bye bos! En als je heel erg hard je best hebt gedaan, wordt daadwerkelijk een echte boom geplant.

forestapp.cc

Freedom

Is de verleiding om snel even je Facebook of andere sociale media te checken heel sterk? Voor je het weet klik je op die blauwe knop of lees je snel een binnengelopen berichtje op Twitter. Freedom is een tool waarmee je bepaalde media en sites kan blokkeren. Dat klinkt een beetje hard, maar het is dan ook de meest effectieve manier om kostbare tijd te winnen.

freedom.to

Donothingfor2minutes

En dit mag je dan ook heel letterlijk nemen. Deze tool houdt je precies twee minuten van je toetsenbord of muis af. Kun je jezelf niet in bedwang houden, dan begint de teller op je scherm gewoon opnieuw te lopen. Om het niets doen een beetje aangenamer te maken, verschijnt er op je bureaublad een rustgevend beeld met dito achtergrondgeluid.

donothingfor2minutes.com

Break Timer voor Chrome

Op het werk loop je al eens rapper naar de koffiemachine of naar de printer. Break Timer waarschuwt je wanneer je aan een pauze toe bent. Standaard is dat na 28 minuten, maar deze tijd is instelbaar. Na een korte pauze ben je weer op en top geconcentreerd.

Break Timer

Office Noise Generator

Verlang je ook zo naar je vertrouwde werkomgeving met alles erop en eraan? Dan is deze fantastische app van Brusselaar Stéphane Pigeon beslist iets voor jou. Deze applicatie bootst namelijk het geluid van een kantoor na. Geroezemoes van toetsenborden, printers en muisgeklik zal je als muziek in de oren klinken als heimwee alweer de kop opsteekt.

mynoise.net