Vakantie met de huurwagen? Voorkom 5 vervelende verrassingen!

74

Ga je met de huurwagen op reis dan wil je vooral zorgeloos genieten. Maar voor je aan je vakantie begint, is het een goed idee even stil te staan bij een aantal tips & tricks  om de roadtrip nog aangenamer te maken, zonder een aantal vervelende verrassingen die je nog eens een flink bedrag kunnen kosten ook. Sunny Cars geeft tips voor een onbezorgde reis.

F

#1 Toeslag bij neerslag

Beslis je pas op vakantie last minute nog een wagen te huren en regent het net dan met bakken uit de lucht? Dan kan de huurprijs sterk verhoogd worden. Iedereen wil dan immers op stap – wat anders kun je doen op een regendag? – dus de vraag neemt toe en daar kunnen lokale verhuurders misbruik van maken.
Daarom: reserveer vooraf want dat komt voordeliger uit en je moet dan ook die ‘regentoeslag’ niet betalen.

#2 Durf-niet-meer-te-rijden eigen risico

Stel dat je schade oploopt tijdens de reis. Het kan je dan heel wat kosten tenzij je bij de huurprijs het eigen risico hebt afgekocht tot nul. Bij Sunny Cars zijn alle huurauto’s inclusief terugbetaling van het eigen risico. Ook schade aan glas, bodem, banden en dak wordt vergoed.

 

#3 Hoogseizoenspech: alle auto’s weg

Je gaat tijdens het hoogseizoen op reis naar een populaire bestemming. Wat blijkt? Er zijn geen huurwagens meer voorhanden, alles is volgeboekt! Reserveer dus vroeg, dan heb je ruime keuze uit het aantal auto´s en de verschillende categorieën aan een scherp tarief. Hoe later je boekt, hoe minder keuze je hebt en hoe duurder het wordt. Bij Sunny Cars kan je door het bijboeken van de Flexservice gratis en zonder reden annuleren. Er is dus geen reden om te wachten met reserveren.

 

#4 Verzekeringen die niet nodig zijn

Laat je niet verleiden door een lage huursom. Het kan goed zijn dat je dan ter plaatse allerlei extra’s moet betalen en er worden vaak nog onnodige verzekeringen aangesmeerd. Bij Sunny Cars zijn alle benodigde verzekeringen standaard inbegrepen in één huurprijs.

 

#5 Opgepompte prijzen voor brandstof

Heel wat lowcost aanbieders zijn onduidelijk omtrent de tankregeling die wordt aangeboden. Je krijgt je auto bijvoorbeeld met een volle brandstoftank mee en moet deze leeg inleveren. Je wordt dan achteraf geconfronteerd met de kosten voor de tankvulling, veel hoger dan je zelf zou hebben getankt. De niet-gebruikte benzine krijg je ook niet terug. Opletten dus!

Naast bovenstaande tips nog een geruststellend extraatje: bij een vraag of probleem ter plaatse is het callcenter van Sunny Cars 24uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

iStock_000013029553_Medium
Voor meer informatie: www.sunnycars.be