Het verhaal achter de selfie met Axelle Red

805

17 APRIL 2014 | Axelle Red is naast fashion victim nu ook fashion designer. Deze week stelde ze haar collectie voor aan de pers en wij stuurden er onze stagiaire op af. En onze An kwam terug met een selfie en dit verhaal…

Oké, ik beken. Ik ben bezeten van The Voice. Op dag één van mijn stage stelde ik dan ook meteen voor om álle kandidaten en juryleden van het vtm-programma te interviewen. “En het liefst van al Axelle Red!”, zong ik luidkeels op de redactie. And guess what? The dream came true! Begin deze week stelde Axelle haar ultrageheime ‘My Special Project’ voor. Volgens de persuitnodiging “een unieke ervaring die je niet wil missen!” En ik? Ik heb het alvast niet gemist!

Slapeloze nachten
Oké, ik beken. Ik was keizenuwachtig om Axelle te ontmoeten. Ik dacht de hele tijd van: Wauw! En ook van: Wat is het leven van een journalist toch mooi! Na drie slapeloze nachten trok ik naar Lint, naar de studio van The Voice (Wauw!). Wachtend op de komst van Hare Hoogheid, mengde ik me snel nog wat onder de enorm talrijk aanwezige collega’s. (Netwerken!)

Best Friends Forever
De twee heren van Le Soir werden al snel mijn BFF’s. Een minihamburger en een cerveza later, kleurde de studio (en dan vooral de spots) plots helemaal rood (Axelle RED, weet je wel).  Op het grote scherm startte een filmpje. En wat voor een.

Van alle kanten modellen
We zien eerst beelden van een verlaten woestijn… maar al snel bevind ik mij in een 360 graden catwalk. Special effects all the way! Axelle scheurt over het scherm (in een blinkende bolide, that is) en daarna komen van alle kanten modellen op ons af.

We waren mee
Oké, ik beken. Ik was helemaal onder de indruk. Op het einde van het filmpje spatte de naam JBC van het scherm. Oké, we waren mee: Axelle had in samenwerking met JBC een collectie ontworpen. Het applaus brak uit en Axelle Red sprak de pers toe.

Voelen en keuren
(Wat ze zei, lees je in de Steps van 27 april. Sorry.) Na haar speech vloog een rek met dé collectie in dé zaal. Honing voor de bijen, voer voor de journalisten! Ook wij gingen voelen en keuren. (Als je het wil weten: superzacht en supermooi!)

Een vrouw haar troeven
Dan was het tijd voor interviews… maar wij hadden te laat een aanvraag ingediend. Bummer! Maar mijn vrienden van Le Soir lazen de ontgoocheling van mijn gezicht af en kwamen al snel met een oplossing. (Daar zijn vrienden voor!) Zij hadden wel een interview en als ik hen mijn vragen bezorgde, gingen zij die stellen. Hoe lief! (Een vrouw moet haar troeven weten uit te spelen zeker?)

Héél close
Bezeten zoals ik ben, volgde ik het interview van héél close mee. Zo erg zelfs, dat ik mezelf er enkele keren op betrapte haar echt aan te staren. (Sorry Axelle, hopelijk vond je mij geen creepy stalkster!)

YES! Een selfie
Na de interviews trok La Red zich nog niet direct terug, dus trok ik nog even mijn stoute schoenen aan. Of ze even mee wilde op de foto? YES! Flits en dit is het resultaat, een selfie met Axelle Red! (Wel niet self getrokken, daar zorgden mijn BFF’s voor.)

Ik_Axelle

Oké, ik beken. Ze kijkt niet bijster vrolijk, misschien had ik toch net iets te veel gestaard. (Of misschien drukten mijn vrienden net op het verkeerde moment af, dat kan ook.) Soit, ondertussen ben ik ook uitgenodigd op de eerste liveshow van The Voice (morgen in Het Kuipje!). Dat verslag volgt volgende week en tegen dan ben ik zeker en vast BFF met Axelle Red!

*

AN DE SMET

*

Maar we vergeten bijna het belangrijkste. De collectie van Axelle Red! Meer info vind je hier, meer beelden vind je hieronder! (En in de Steps van 27 april uiteraard.)

13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1