Verversen papa’s evenveel luiers als de mama’s? En hoeveel keer gaat een babytje gemiddeld per week in bad? Galenco ondervroeg jonge Belgische ouders naar hun babyverzorging, reiniging en bescherming rituelen. Benieuwd naar de resultaten?

Luierwissel

Mama ververst nog altijd het meest de luiers, maar papa zit haar op de hielen! Mama’s staan op de eerste plaats met 54% in Vlaanderen, maar het is een nek aan nek race met de papa’s! Opvallend: Waalse papa’s verversen vaker de luiers dan de Vlaamse papa’s. Daar zijn vooral papa’s luierkoningen, want zij staan in voor 55% van de luierwissels. Tijd voor een lesje voor onze Vlaamse papa’s? Schuif deze resulaten dan maar voor zijn neus!

Huidverzorging

Zo’n 50% van de baby’s heeft een droge tot atopische huid. 3 op de 10 baby’s krijgt een  voedende verzorging bij tekenen van een droge huid. Liefst 73% gebruikt de productjes die op de materniteit gebruikt werden, 50 % gaat voor de huidvezorging naar de apotheek. 1 op 4 koopt producten die andere jonge ouders aanbevelen.

Badmomenten

De helft van de Vlaamse baby’s gaat 3 tot 4 keer per week in bad. Ook hier grote verschillende tussen de Vlamingen en de Walen: slechts 18% van de Vlaamse baby’s gaat meer dan 4 keer per week in bad, terwijl dat voor Wallonië 45 % is. Waar we het wel over eens zijn, is het tijdstip van het badmoment: bijna iedereen kiest voor een badje nét voor het slapengaan. De keuze van de waslotion wordt vooral bepaald door de mildheid, de geur staat op de tweede plek en gebruiksvriendelijkheid op de derde.

Babybilletjes

Vlamingen zijn grote fans van vochtige doekjes! Drie vierde van de jonge ouders gebruikt altijd vochtige doekjes. De billetjes worden goed in de watten gelegd, maar liefst 75% gebruikt luiercrème. 1 op 10 gebruikt geen doekjes uit ecologische overwegingen.