Feel good in je ondergoed: Lore Janssens lanceert bamboost

BlogModestay-vacation

Lore Janssens (28) is de vrouw achter Oh Yaz, een T-shirtlabel met een goede dosis positieve vibes. Die feelgoodmentaliteit gaat ze nu ook verspreiden via het meest gedragen en meest intieme kledingstuk. Ondergoed, in superzachte en ecologische bamboestof.

Ondergoedlijn Bamboost ontstond vanuit Lores persoonlijke zoektocht naar gezond, ademend en ecologisch verantwoord ondergoed. “Binnen het aanbod katoen kon ik mijn smaak niet vinden. Katoenen onderbroeken worden vaak per vijf verkocht, de modellen en kleuren zijn saai. Aanvankelijk wilde ik het aanbod katoenen lingerie aantrekkelijker maken, maar na heel wat onderzoek bleek bamboe het meest gezonde, interessante en ecologische materiaal voor ondergoed te zijn”, vertelt Lore.

Waarom is Bamboost de ultieme onderbroek voor vrouwen?

Bamboe biedt gezondheidsvoordelen. Het absorbeert vocht drie keer beter dan katoen, ademt veel beter dankzij de gaatjes in de microvezels, heeft een antibacteriële laag en gaat schimmels tegen. Het veroorzaakt geen allergieën en bevat geen giftige stoffen. Bovendien is bamboe ook ecologisch, het is een van de meest onuitputbare grondstoffen ter wereld. Maar het allerbelangrijkste voor mij is dat alle vrouwen er zich goed in voelen. Om hun zelfvertrouwen kracht bij te zetten, staat aan de binnenkant van het broekje een note to self zoals I’m the cherry on top of I’m my own soulmate.

Zowel met je T-shirts als ondergoed wil je het zelfvertrouwen van vrouwen opkrikken. Zat jij zelf altijd goed in je vel?

Nee, zeker niet. Tijdens bepaalde periodes in mijn leven had ik zelf grote nood aan opkikkertjes om me beter in mijn vel te voelen. Het is iets waar ik al jaren aan werk en het blijft een voortdurend leerproces. Ik heb lang gezocht naar een ‘voorbeeld’, naar iemand aan wie ik me kon optrekken. In zangeres Lizzo met haar stoere attitude vond ik op dat vlak een rolmodel.

Je organiseert ook workshops ‘twerking’, wat wil je daarmee bereiken?

Het idee ontstond vanuit een persoonlijk gemis. Ik vond mijn draai niet in het aanbod danslessen. Ik was vaak die bijna-dertiger die ook wil komen dansen. Ik vond het demotiverend en nam het heft dan maar in eigen handen. Lessen twerking werden nog niet aangeboden, maar ik merkte dat mensen er nieuwsgierig naar waren. Met de workshops wil ik vrouwen in de eerste plaats uit hun comfortzone halen. Het is zo mooi om te zien hoe deelnemers na een les vol energie en zelfvertrouwen naar buiten stappen.

Hoe zie jij de toekomst?

Ik wil nog meer inzetten op het offline gebeuren. Wanneer ik het krachtige effect van de twerking workshops op het zelfvertrouwen van de deelnemers zie, geeft me dat enorm veel energie. Ik wil meer van dat! Ik droom ervan om een plek te creëren waar elke vrouw haar eigen ruimte kan innemen. We hebben allemaal wel een kleedje in de kast hangen dat we niet durven dragen of dat ene coole kleurtje lipstick waar we de juiste gelegenheid niet voor vinden. Ik wil een ruimte ontwikkelen waar je die persoon wél kan zijn, al is het maar voor even.

(Tekst: Laura Claessens - Beeld: Silvia Pinto)

 

Terug naar overzicht

Populair

Meer verhalen