Op zaterdag 2 september organiseert Ecover, in samenwerking met WasteBoards, de After Summer Beach Cleanup in Blankenberge. Een event om met stip in je agenda te plaatsen als je de natuur een handje wil helpen.

Ecover, de pionier in ecologische was- en reinigingsproducten, zet zich al decennia in voor een mooiere en gezondere wereld. Met onze stranden en oceanen gaat het namelijk niet goed. Je kent de beelden wel van de naar adem snakkende schildpad met meters plastic in haar bek…

Nochtans hebben we de oplossingen voor de plastic soep in de oceanen zelf in eigen hand. Met z’n allen kunnen we de impact van rondzwemmend plastic op het zeeleven en onze eigen voedselketen (!) inperken.

De Beach Cleanup in Blankenberge is alvast één stap in de goede richting. Het doel van de Cleanup is mensen te activeren en in oplossingen te laten denken.

Ecover organiseert de Beach Cleanup in samenwerking met upcycle onderneming WasteBoards, dat plastic flesdoppen omsmelt tot hippe skateboards. Een gelijkgestemde ziel wanneer het gaat om ‘waarde’ zien in afval. Wie tijdens de Beach Cleanups het meeste zwerfafval verzamelt, wint overigens een special edition EcoverWasteBoard, die ter plekke gemaakt wordt in de mobiele WasteBoard Bakery. Cool, niet?

Ecover lanceert overigens ook zijn limited edition fles afwasmiddel, die het eerst voor 50 procent uit gerecycleerd ‘oceaanplastic’ bestaat. Op deze manier wil het merk mensen inspireren om anders te gaan nadenken over hoe we plastic gebruiken.

ecover

Wil je graag je steentje bijdragen en deelnemen aan de Beach Cleanup? Rep je dan op 2 september naar de Pier in Blankenberge (Zeedijk 261). Je bent er welkom vanaf 13u tot 16u.

Meer info op ocean-plastic.com en ecover.com.