Wie enkel met bandbagage op reis vertrekt, kent de dilemma’s bij het inpakken. Neem ik mijn haardroger mee of kies ik voor een extra fles zonnecrème? Behalve de overduidelijke basics (kam, tandenborstel en deodorant) vertellen wij wat je zeker in je toilettas moet steken als je weekje naar de zon trekt.

1. Zonnecrème (en after sun)

iStock_67812871_MEDIUM

Zonder twijfel het belangrijkste item in je beautycase: zonnecrème. Onbeschermd in de zon komen is niet alleen gigantisch ongezond (en dom), maar je krijgt er ook sneller rimpels door. Smeer je daarom om het paar uur in met een laagje zonnecrème én elke keer als je uit het water komt.

2. Doucheproducten

De douchegels en shampoos in het hotel zijn vaak goedkope producten die weinig verzorging bevatten. Toch kunnen je haar en huid een intensieve behandeling gebruiken na een dagje in de zon. Neem daarom zeker je eigen shampoo en conditioner mee op reis. Zo weet je zeker dat je haar de juiste verzorging krijgt. Vergeet ook je scheermesje niet: een harige bikinilijn aan het zwembad wil je te allen tijde vermijden.

3. Mascara en lippenstift

Make-up blue eye with long lashes with black mascara

Als je net een hele dag in de zon hebt gelegen, heeft je huid wat rust nodig. Laat je concealer, blush, highlighter en consoorten thuis en neem enkel basisproducten mee. Je ogen fel maquilleren is sowieso geen goed idee in warm weer: binnen de kortste keren zijn die smokey eyes veranderd in panda eyes. Kies dus voor een goede mascara en een felle lippenstift. Meer heb je echt niet nodig.

4. Hydraterende crèmes

Smiling woman applying lotion to her face in a mirror

Elke dag in de zon doorbrengen droogt je huid uit. Steek daarom zeker een vochtinbrengende dagcrème en in je valies. Als bodylotion gebruik je reis gewoon after sun. Kies je liever voor een volledige verzorging? Neem dan ook een serum en gezichtsmasker mee.

5. Een mobiele apotheek (inclusief muggenspray)

Een gevoelige maag, een hardnekkige kater en jeukende muggenbeten kunnen een mood killer zijn voor je vakantiestemming. Neem het zekere voor het onzekere en steek een voorraadje medicijnen weg.

6. Extra lenzen en je bril

Wie lenzen draagt, neemt best een extra paar als reserve mee in zijn toilettas. Je weet maar nooit dat er plots een scheurtje in je lens zit of erger: dat hij plots uit je oog valt terwijl je in het zwembad zit. Probeer die dan maar eens te vinden…

7. Wattenstaafjes en nagelknipper

Met voorsprong hetgene wat we het vaakst vergeten: een nagelknipper. En met stip op nummer 2: wattenstaafjes. Toch moeten deze zeker in je toilettas. Vuile oren en te lange nagels wil je liever vermijden.

En nu nog alles in die valies krijgen…

Foto’s: iStock