Het probleem: bij het wakker worden heb je te vaak de snoozeknop ingedrukt en nu sta je te stressen in de badkamer terwijl je met mascara aan het knoeien bent.  Je had eigenlijk al onderweg moeten zijn naar het werk! De oplossing? Onze zes supersnelle beautytips waarmee je minstens een half uur tijd wint!

Tip 1: Multitasking in de douche

Douchen onder tijdsdruk? Gebruik een voedende douchecrème met extra hydraterende werking. Zo kun je na het douchen het insmeren met bodymilk overslaan. Of nog beter: verschillende beautymerken hebben bodymilks in de collectie zitten die je gewoon onder de douche kunt aanbrengen, zoals deze bijvoorbeeld.

Tip 2: Zorg voor een goede voorbereiding

Omdat je wéét dat je ’s morgens vaak snel snel door jouw beauty routine moet haasten, kun je maar beter goed voorbereid zijn. Zorg ervoor dat je al jouw basisbenodigdheden (mascara, oogpotlood, lipstick…) meteen bij de hand hebt. Op stressmomenten moeten zoeken naar een bruikbare lipstick omdat jouw make-uptasje vol rommel steekt, kost alleen maar meer tijd.

Tip 3: Gebruik multifunctionele producten

Gebruik een getinte dagcrème of BB-crème, zo spaar je de tijd van het aanbrengen van een foundation uit. Ook de rest van jouw make-up kan eventueel dienen voor dubbel gebruik: jouw lipglos kan bijvoorbeeld perfect dienst doen als snelle blush.

Tip 4: Kies voor een neutrale oogmake-up

Neutrale oogschaduwen in bruine tinten zijn makkelijker aan te brengen dan de knallende trendy kleurtjes. Ook: je hebt nu echt geen tijd om die smokey eyes perfect smokey te krijgen. Keep it simple. Je kan ook de oogschaduw helemaal overslaan en enkel wat mascara aanbrengen.

Tip 5: Rode lippen in geval van nood

Als je écht geen tijd hebt om wat dan ook van make-up aan te brengen, beperk jezelf dan tot een sensueel rode lippenstift. Alle aandacht zal naar jouw zoenklare lippen gaan, niemand die het wat kan schelen dat je oogmake-up onbestaand is.

Tip 6: Stel het wassen van jouw haren even uit

Wakker worden en tot de conclusie komen dat jouw kapsel een vreselijke nachtmerrie is met vettige slierten? Geen probleem: droogshampoos zijn terug van weggeweest en zorgen voor een uitstekend resultaat. Aanbrengen, uitborstelen en klaar!