Ouder worden we allemaal en dat is helemaal niet erg. Maar dan kijk je in de spiegel en merk je dat je vertrouwde make-up plots niet meer zo flatterend lijkt. Geen wonder ook: naarmate je ouder wordt, verandert niet alleen de structuur en kleur van je huid, maar ook de vorm van je gezicht. Waar moet je nu precies op letten als de jaren beginnen te tellen? Ziehier 4 make-up geheimen waarmee het lijkt alsof je zo de klok hebt kunnen terugdraaien.

Young Woman Over Blue

1. Creëer de illusie van volle lippen

Met het ouder worden, versmallen de lippen en lijken ze minder vol.

Pump up the volume door eerst wat concealer op de lippen aan te brengen en ze daarna te omlijnen met een neutraal gekleurde lipliner (kies een kleur die dit bij je natuurlijke kleur van je lippen ligt). Nadat je de lippen eerst omlijnd hebt, kleur je ze verder in met dezelfde, neutrale kleur. Eens je dat voor elkaar hebt, kun je nog wat balsem of gloss aanbrengen, en klaar! Hou er rekening mee dat lichtere kleuren de lippen voller zal doen lijken, gebruik dus liever geen donkere lipstick.

En nog dit: een vleugje extra glanzende gloss op het midden van de onderlip zorgt voor extra volume.

2. Extra aandacht voor de wenkbrauwen

Net als bij je kapsel kunnen er ook tussen de haartjes van je wenkbrauwen grijze exemplaren opduiken. Ook worden die haartjes dunner met ouder worden, waardoor de wenkbrauwen minder goed afgelijnd lijken.

Verzorg je wenkbrauwen, hou ze netjes in model en kleur eventueel bij met wenkbrauwpotloden of – poeder. Opgelet: kies hiervoor geen zwart want dat oogt te streng en te oud.

3. Vertrouw op een vleugje blush

Een beetje blush op de wangen zorgt meteen voor een gezonde look. Let wel op dat je niet overdrijft en de blush eerder zuinig aanbrengt. Kies ook voor een natuurlijke kleur: met een fel roze blush zal je al vlug op een clown lijken! Hou ook rekening met de conditie van je huid: heb je een vette huid dan kies je best voor poederblush, wil je wat glans dan is een crème beter.

Hoe aanbrengen? Er zijn verschillende manieren om blush te gebruiken, maar de makkelijkste is deze: even lachen en op de ‘appeltjes’ van je wangen wat blush aanbrengen.

4. Foundation is onmisbaar

Last van pigmentatie of donkere vlekjes? Helaas, jouw trouwe gekleurde dag- of BB-crème zal deze niet langer verbergen. Gebruik liever een foundation om de indruk van een vlekkeloze huid te geven. Tegenwoordig zijn de meeste foundation licht van structuur en aangenaam om dragen. Kies er eentje die dicht bij je eigen huidskleur aanleunt, een goede foundation moet als het ware versmelten met je huid.

Twijfel je tussen twee tinten foundation, kies dan de lichtste. Een (te) donkere foundation zal ouder doen lijken.