Ouder worden kunnen we niet vermijden. Wat we wél kunnen doen, is ervoor zorgen dat we gewoon niet ouder lijken dan we zijn. Deze vijf basistips zorgen ervoor dat je er niet alleen onberispelijk uitziet maar ook jonger lijkt!

Summer Beauty

1. Volle wenkbrauwen

Volle, natuurlijke wenkbrauwen zijn niet alleen heel erg trending, ze zorgen ook voor een jeugdig uiterlijk. Heb je dunne wenkbrauwen dan kun je deze eventueel bijzetten met een wenkbrauwpotlood. Maar: maak ze niet te donker en gebruik zeker geen zwart: dat zorgt voor een strengere en harde look.

2. Kies de juiste lipstick

Met ouder worden krijg je dunnere lippen: een goede lipgloss doet de lippen voller en dus jonger lijken. Eventueel voeg je op het midden van de lippen wat extra glans toe. Gebruik ook geen felle kleuren maar een tint die net wat lichter is dan je natuurlijke lipkleur.

3. Maak je ogen natuurlijk op

Heb je veel last van rimpels rond de ogen of kraaienpootjes? Blijf dan ver uit de buurt van alle metallic en glimmende oogschaduw, deze maken de rimpels net duidelijk zichtbaar! Gebruik liever oogschaduw in een matte, zachte en natuurlijke kleur. Let ook op met eyeliner en zwarte oogpotloden; gebruik liever een zacht bruin en vervaag het lijntje.

Overigens geldt dit voor de rest van je make-up: hou het natuurlijk. Hoe zwaarder je make-up, hoe ouder je zal lijken.

4. Gebruik een aangepaste dag- en nachtcrème

Een mooie huid is de basis voor een stralend uiterlijk. Een oudere huid zal minder vlug herstellen van opgelopen schade en heeft dus wat extra hulp nodig. Gebruik steeds een dagcrème met een zonnefilter en maak er een gewoonte van om ‘s avonds een nachtcrème aan te brengen. Mooi om ‘s morgens fris en kreukenvrij wakker te worden.

5. Let op je houding

Een slordige, ineengezakte houding is sowieso nooit aantrekkelijk, zelfs bij jonge mensen! Recht je rug, hou die kin omhoog en stap vol zelfvertrouwen door het leven. Ook ‘s nachts is jouw lichaamshouding belangrijk: om rimpels te vermijden, slaap je bij voorkeur op je rug. Lukt dat niet, overweeg dan een slaapkussen met zijden (of satijnen) hoes: deze zorgt ervoor dat je huid tijdens het slapen minder ‘gerimpeld’ raakt.

En een bonustip: voorkomen is altijd beter dan genezen en dat geldt ook voor wie er langer jong wil blijven uitzien. Bescherm jezelf tegen de zon, rook niet, drink niet te veel alcohol, slaap voldoende, vermijd stress, eet gezond en beweeg!