Je koelkast dient niet alleen voor het koelhouden van je flessen rosé en cava, maar kan ook prima gebruikt worden om je beautyproducten optimaal te houden. Je beautyproducten zijn vatbaar voor hoge temperaturen en kunnen daardoor hun werking verliezen.

Balsemformules smelten al bij 37 graden, je lichaamstemperatuur. Producten die dus bewaard worden in een warme omgeving (zoals je badkamer) zullen sneller bederven. Oliën in het product kunnen scheiden en de samenstelling kan daardoor veranderen. Sommige producten worden zelfs minder effectief. Daarnaast is het bewaren van je verzorgingsproducten in de koelkast niet alleen goed voor de houdbaarheid, maar het voelt
ook verkwikkend om een gekoelde oogcrème of een fris maskertje aan te brengen op je velletje. Een gekoeld product doet ook wonderen voor wallen en puffy eyes. Alleen maar voordelen dus. Maar welke beautyproducten bewaar je het best in de koelkast?

Gezichtscrèmes

Gezichtscrèmes zijn extra aangenaam om gekoeld aan te brengen. Gekoelde gezichtscrèmes hebben een verkwikkende werking en je wordt er direct wakker van. Daarnaast vermindert het roodheid in je gezicht. Win-win dus!

Oogcrèmes

Lang uitgeweest en veel te weinig geslapen? Of gewoon een slechte nacht achter de rug? Dat laat zijn sporen na op je gezichtje en je bent in dit geval waarschijnlijk meer dan eens wakker geworden met kleine oogjes. Een gekoelde oogcrème maakt korte metten hiermee. De koele temperatuur verminder opgezwollen ogen en wallen.

Gezichtsmaskers

Gezichtsmaskers zijn een heuse verwennerij als ze gekoeld zijn. Vooral sheet masks of gelmaskers zijn extra verfrissend als je ze bewaard hebt in de koelkast.

Gezichtssprays

Een face mist hoort ook een plaatsje te krijgen in jouw koelkast. Een verfrissende mist is op elk moment van de dag een goed idee. Heerlijk voor als je net wakker bent, na het sporten of tijdens een warme dag.

Nagellak

Misschien een raar idee om je nagellakjes te bewaren in je koelkast, maar als je erover nadenkt, is het juist heel logisch. Nagellak kan namelijk dik en plakkerig worden, vooral bij hogere temperaturen. Daarnaast kan de kleur ook veranderen als de substantie verandert. Als je je nagellak koel bewaart, dan behoud je de kwaliteit en blijft het makkelijk aanbrengen.

Lipsticks en eyeliners

En eigenlijk alles op basis van was. Was wordt zacht als het warmer is en dat verhindert
het trekken van strakke lijnen. Wil je dus een perfecte smokey eye of sensuele rode lippen?
Bewaar deze producten dan zeker op een koele plaats.

Wist je dat…

Je koelkastjes kan kopen die enkel en alleen dienen voor je beautyproducten? Deze geweldige beauty fridges zijn klein en compact en passen perfect op je kaptafel of in je badkamer. Zo hoef je niet steeds over en weer naar de keuken te lopen om je beautyproductjes te gebruiken. Geef toe, hoe handig is dat?