Aangezien mijn kapsel mij meer kopzorgen bezorgt dan mij lief is (droge en stugge haren, een kroeskopje bij vochtig weer, een doffe kleur,… de lijst lijkt eindeloos), ben ik steeds op zoek naar de juiste producten die mijn weerbarstige haren in lieflijke lokken kunnen omtoveren. Als Yves Rocher uitpakt met een nieuw haarverzorgingsassortiment waar een uniek concept bij hoort, is mijn interesse uiteraard meteen gewekt. En of dat nieuwe beautyritueel ook leidt tot mooie lokken, moesten we even uittesten natuurlijk.

Eerste vaststelling: het nieuwe haarverzorgingsgamma van Yves Rocher is enorm uitgebreid. Ik tel maar liefst 28 verschillende producten, en voor elk haartype en elk haarprobleem is er wel een geschikte formule. Mooi is dat je de verschillende producten onderling kunt combineren: een shampoo voor gekleurd haar combineer je bijvoorbeeld met een masker voor beschadigd haar, werkt prima.

De grote innovatie is de toevoeging van fructanen van de Agave, iets wat volledig nieuw is in de wereld van de cosmetica. Deze fructanen zijn werkzaam op de hoofdhuid en zorgen ervoor dat het haar beter gevoed wordt, sneller groeit en mooier wordt. Precies wat mijn haren nodig hebben dus. Van een zomer vol zon, zee en zwembad (zout! chloor!) werd mijn coupe niet blij en mijn haren hangen er dof en uitgeblust bij. Van Yves Rocher krijg ik maar liefst vijf producten toegestuurd die mijn kapsel moeten reanimeren. Benieuwd!

De test

Als eerste test ik de Zuurstofinbrengende anti-pollution peeling (€ 12,90), een scrub die mijn hoofdhuid en haren van alle ballast en vervuiling moet ontdoen. Toegegeven, het is eerst wat zoeken hoe ik deze scrub moet aanbrengen, maar zodra ik mijn haren nog iets vochtiger maak, lukt het wel en is het extra genieten. Wat volgt is natuurlijk de shampoo, en in mijn geval is dat de Micellaire anti-pollution shampoo (€ 5,90). Ik start met een nootje shampoo en meteen valt op dat het product flink schuimt wanneer ik het in mijn haren aanbreng. Niet slecht voor een shampoo zonder sulfaten en siliconen, pure luxe is dit! Vervolgens is het Voedend 2-in-1 crèmemasker (€ 12,90) aan de beurt. Het product is verrijkt met avocado, en voelt crèmig en zacht aan. Op de verpakking lees ik dat je het masker ook voor het wassen kunt gebruiken, als extra verzorging, handig! Als afsluiter volgt de Haarspoeling met frambozenazijn (€ 10,90). Deze zorgt voor extra glans en moet je aan het laatste spoelwater toevoegen. Over de geur kan ik alvast kort zijn: fruitig en fris, laat je dus niet misleiden door het woordje ‘azijn’! Na het drogen van mijn haren gebruik ik als afsluiter nog de Voedende dagcrème (€ 12,90), deze belooft 24 uur lang te voeden zonder te verzwaren. De crème smeert in elk geval makkelijk uit en inderdaad: mijn haren lijken er enorm deugd van te hebben. Omdat het hier specifiek om een ‘dagcrème’ gaat, neem ik me voor deze crème dan ook echt effectief elke dag te gebruiken. En het lijkt mij ook logisch; je huid verzorg je elke dag, dus waarom zou je ook je haren niet dat extra beetje meer gunnen?

Het resultaat

Hoe het gamma mij uiteindelijk bevalt? Verrassend goed! Mijn droge en stugge haren voelen sinds lang opnieuw zacht en soepel aan. Eindelijk opnieuw een blije coupe dus, missie geslaagd. Het haarverzorgingsgamma krijgt van mij een overtuigde 10/10, ik ben bijzonder enthousiast. Met een kapsel dat aanvoelt alsof ik pas van de kapper kom, is dat nauwelijks overdreven. Top!

Tip: haal vlug de nieuwe Steps van oktober in huis want Steps-lezers en -lezeressen worden door Yves Rocher verwend met een kortingsbon van maar liefst € 5! Steps kun je vinden op deze adresjes.