December is de feestmaand bij uitstek en dan hol je van het ene kerstfeestje naar het ander. Of misschien heb je wel nog een verjaarsdagparty of een trouwfeest in het verschiet? Belangrijk is dan dat alles vlotjes verloopt en dat je geen onverwachte beautyblunders maakt. Daarom is het handig een stappenplan te volgen, zodat je alles onder controle hebt en je naar hartelust kan feesten.

1. Weekje op voorhand

Heb je al een outfit gekozen? Prima! Check een weekje op voorhand als je echt alles hebt: een bijpassende handtas, schoenen en accessoires. Leg deze al klaar, want je wil niet de avond zelf nog op zoek moeten naar die specifieke oorbellen. Pas ook al eens je outfit en bekijk of je nog speciale lingerie nodig hebt, zoals een naadloze slip of een bh zonder bandjes. En niet te vergeten: draag je een panty onder je jurk? Check dan zeker als deze nog in perfecte staat is. Zo niet, koop je er dan twee nieuwe, dan heb je altijd een reserve.

2. Paar dagen op voorhand

Je outfit heb je helemaal klaar, nu wordt het tijd om jezelf klaar te stomen. Je kan bijvoorbeeld al een voedend maskerje leggen (een aantal tips hiervoor vind je hier) of tijd maken grondige lichaamsscrub. Ook je wenkbrauwen epileren doe je het best een aantal dagen op voorhand. Zo vermijd je dat je met gezwollen en rode wenkbrauwen op het feestje staat. Hetzelfde als je je benen en oksels wil epileren.

3. Een paar uur op voorhand

Nog maar een paar uurtjes voordat het feestje begint? Dan wordt het tijd om je nagels een kleurtje te geven. En na te denk over wat je met je haar wil doen. Heb je een afspraak bij de kapper, dan kan je helemaal relaxen. Als je het zelf wil een feestkapsel proberen, dan oefen je best al voordat je je haar wast. Dat zie je meteen als het je staat of niet.

4. Uurtje op voorhand

Een uurtje voor het feestje, na je douche, kan je gerust aan je feestmake-up beginnen. En je haar helemaal in de plooi leggen. Denk er wel aan dat als je nog iets over je hoofd moet trekken, je haar misschien niet meer perfect ligt en je make-up vlekken kan maken op je jurk of blouse. Dus dek je gezicht af met een handdoek als je al gemaquilleerd bent voordat je je outfit aantrekt.

5. Een paar minuten op voorhand

Klaar om het feestje binnen te gaan? Doe dan nog een laatste touch-up van je make-up, zoals je lippenstift en je blush bijwerken. Check zeker ook je tanden op eventuele lippenstiftresten.

Voila, dan ben je helemaal klaar om uit de bol te gaan!

(Beeld: Getty images)