Meestal zien we zeilster Evi Van Acker in een sportieve outfit. Maar soms, voor bijzondere gelegenheden, haalt ze alles uit de kast en kiest ze voor glamour en glitter. Hoe ze er in slaagt zo te stralen? Met plezier verklapt ze ons haar beautygeheimen!

1. Gebruik zonnecrème, ook in de winter

“Zonnecrème is noodzakelijk om je huid gezond te houden, zeker als je veel buiten vertoeft zoals ik. Tijdens het zeilen en fietsen stel ik mijn huid uren bloot aan de vlakke zon. Daarom gebruik ik steeds een product met factor 50, ook in de winter. Het kost geen moeite en je voorkomt dat je vroegtijdig met rimpels moet afrekenen. Als je niet extreem veel in de zon komt, kan je ook kiezen voor een hydraterende zalf of dagcrème met zonnefilter. Ideaal.”

2. Spendeer geen fortuin aan make-up

“In het dagelijkse leven gebruik ik enkel make-up wanneer ik met vriendinnen op stap ga. Het enige wat ik dagelijks aanbreng, is een concealer om wallen weg te werken. (lacht) Mijn toilettas is daarom zeer beperkt én goedkoop. Alle basics zijn aanwezig: van fond de teint tot mascara. Maar het is zeker niet nodig om van elk product meerdere varianten te hebben. Zoek het juiste product voor jou, liefst eentje dat geen stukken van mensen kost, en hou het basic. Less is more en naturel is nog steeds het mooist.”

3. Kies voor het kleinste flesje van je lievelingsparfum

“Ik ben helemaal verzot op Coco Mademoiselle van Chanel. Het is een heel aangename geur. Ik draag hem dagelijks. Zonder dat parfum kom ik mijn huis niet uit, letterlijk. Het flesje is zo klein dat ik het probleemloos kan meenemen in mijn handtas. Superhandig als de dosis van ‘s ochtends stilaan vervaagd is.”

4. Draag je glitterjurk niet elke dag

“Ik geloof in het verrassingseffect. Verzorg jezelf dagelijks, maar hou het sober. Die uitdagende jurk laat je tijdens de week best achterwege. Haal vervolgens wél alles uit de kast op de avonden waarop je uiterlijk er echt toe doet. Mensen zijn het niet gewend en zullen met open mond naar je kijken. Al doe ik het niet voor de complimenten, maar gewoon omdat het net extra fijn is om er dan wel werk van de maken. Daar geniet ik van.”

5. Ga fashionable naar de fitness

“Nu de feestdagen er op zitten, holt iedereen naar de fitnessclub. De truc is om het ook langer dan enkele weken vol te houden en zo stilaan naar een afgetraind(er) lichaam toe te werken. Bij mij begint dat met een mooie sportoutfit. Mijn schoenen moéten matchen met mijn shirt. (lacht) Zo maak je het leuk voor jezelf en je hebt een extra excuus om te shoppen.”

SPORTS AWARDS GALA EVENING

Gezonde Weetjes over Evi:

⇒ Evi drinkt soms tot vijf liter water per dag. “Al hou ik het meestal op twee liter. Enkel als ik in een extreem warm land op sportstage ben, kan die hoeveelheid verdubbelen.”

⇒ Ze eet gezond maar lekker. “Pimp die saaie kipfilet met kerstomaatjes, avocado of mosterd.”

⇒ Evi luistert tijdens het sporten naar Studio Brussel. “Muziek zorgt voor een boost om te blijven gaan.”

⇒ Ze gaat amper een keer per jaar naar de kapper. “Ik wil mijn lange haren enkel laten bijknippen als ik gesplitste puntjes heb.”

⇒ Ze geniet het meest van een massage. “Ik heb vaak spierpijn van al dat sporten. Dan komt een wellnessmassage altijd goed van pas.”

Auteur: Shauni Deferm/Foto Belga