Beautytips voor wie gaat trouwen

19
beautytips voor bruiden
Beauty is watching herself in the mirror

Een vleugje mascara en hup, ready to get married. Goed voor jou als jij zo’n natural beauty bent, gezegend met de perfecte huid. Maar bij de meeste vrouwen is er wel wat meer voor nodig.

Als je écht wil stralen met een glowy huidje op je huwelijksdag, dan begin je maar beter goed op voorhand met een verzorgingsritueel.

Jezelf verzorgen, dat gaat natuurlijk om meer dan crèmekes en make-up. Een gezond lichaam krijg je ook door te sporten, gezond te eten en veel water te drinken. Je lichaam zal niet enkel verstevigen, het is ook goed voor je huid. Een detoxkuur is ook een aanrader. Leg jezelf in de watten. Ga eens naar de sauna, organiseer een spadag, sla gezichts- en haarmaskertjes in en las af en toe een momentje van rust in. Ideaal om al weg te dromen bij die mooie dag binnen een aantal maanden.

Hydrateren

Om je huid lekker zacht te maken, moet je scrubben! Scrubben, scrubben, scrubben! Je kan er gerust maanden op voorhand al mee beginnen, want dit is gewoon altijd goed voor je huid. En nadien goed hydrateren natuurlijk. Gebruik een vochtinbrengende en verstevigende bodylotion. Een perfect excuus om een nieuw flacon te gaan kopen trouwens, want dat nieuwe geurtje ga je voor altijd associëren met je huwelijk.

Enkele maanden voor je trouwfeest kun je beginnen met gelaatsverzorgingen bij de schoonheidsspecialiste. Wil je nog wat meer laten doen? Je wenkbrauwen letterlijk en figuurlijk in de verf zetten door middel van microblading? Of een lijntje boven je wimpers? Permanente make-up plan je best tussen de 6 a 4 maanden op voorhand. Je moet namelijk nog enkele keren terug voor een nabewerking en na een tijdje zal het resultaat ook veel natuurlijker ogen.

Proefkapsel

Vergeet zeker niet bij de kapper en visagiste langs te gaan voor een proefkapsel en proefmake-up. Zo heb je nog ruim de tijd om het allemaal te finetunen. Het is ook altijd fijn om bij de kapper langs te gaan op dezelfde dag dat je een pasbeurt voor je trouwjurk hebt. Dan zie je alles al eens in z’n geheel! Dat losse haar is misschien toch wat jammer, aangezien je niets meer van je open rug ziet. Of een knotje staat misschien net wat te streng bij je bohemian jurk. Wil je graag een kleurtje? Zonnebanken is echt niet aan te raden. Je kan wel spraytan overwegen, maar ook dit test je best eens op voorhand. Je hoeft niet bang te zijn dat spraytan vlekken zal maken op je jurk. Als je erg zweet, kan de jurk aan de binnenkant wel wat verkleuren, maar dit gaat er uit bij de droogkuis.

Spraytan

In de week voor je huwelijk laat je je haar nog bijknippen en kleuren indien nodig. Het is ook het moment om voor een manicure langs te gaan en ook de spraytan staat op de agenda. Overleg met je kapper wanneer je voor het laatst je haar mag wassen. Vers gewassen haar kun je namelijk maar moeilijk in model brengen.

En dan is het eindelijk zo ver! Al die voorbereidingen zullen zijn vruchten afwerpen, dat zal je zien. En je lijf zal je dankbaar zijn. Voor de bruidsmake-up op je huwelijksdag én het kapsel trek je best een tweetal uur uit. Maar overleg zeker even met je visagist en kapper en vraag hoeveel tijd zij nodig hebben. Dan kom je niet voor verrassingen te staan!

 

Tekst: Marlies Maddens