Visagiste Angelique Vandewinkel, die de meesten vooral kennen als de rechterhand in de VIJF-programma’s van Jani Kazaltzis, weet als geen ander de natuurlijke schoonheid in iedere vrouw naar boven te halen. Ze bundelde haar kennis in het boek ‘Iedereen mooi’. Voor ons deelt ze graag haar vijf ultieme beautytips.

 

1. Gebruik een goede shampoo

Als de kapper jou een van zijn shampoos wil verkopen, is het hem zeker niet om het geld te doen. Deze professionele shampoos zijn echt veel beter en gezonder voor je haar. De producten uit de supermarkt zitten vol siliconen en dat geeft een dof effect. Je kan dus beter investeren in een duurdere shampoo en wat zuiniger zijn dan de goedkope bussen uit de supermarktrekken te kopen. Je zal zien dat het effect op je haar dag en nacht verschilt.

2. Reinigingsmelk of -olie is een must-have

Als je last hebt van een droge huid moet je goed hydrateren en je huid steeds reinigen. Net zoals tanden poetsen, zou dat een dagelijks ritueel moeten zijn. Veel vrouwen gebruiken hiervoor een reinigingsgel die de huid uitdroogt, maar je kiest beter voor een melk of een olie. Bij het aanbrengen moet je dit vermengen met een beetje water. Gebruik ook liever geen watje want dat absorbeert het product en zo wrijf je het in je huid waardoor deze gaat uitdrogen. Simpelweg aanbrengen met je vingers is voldoende.

3. Fleur je ogen op met concealer

Vele vrouwen schminken hun ogen maar laten de rest van het gezicht voor wat het is. Dat is een grote fout. Met een beetje concealer onder je kijkers, werk je de wallen en je vermoeide look meteen weg. Je zal er versteld van staan hoe je ogen plots veel mooier uitkomen, meer spreken. Gebruik voor de rest gerust fond de teint maar zorg dat dit de concealer niet overlapt. Je wil dat frisse effect toch niet meteen weer wegschminken?

4. Verzorg je wimpers met lash conditioner

Met wimpers mag je pronken. Een goede basis is dan ook zeer belangrijk. Door eerst een laagje lash conditioner aan te brengen, verzorg je de wimpers vooraleer je ze met een mascara kleurt. Zelfs ’s nachts mag je deze conditioner als masker voor de wimpers aanbrengen. Gebruik nadien kwalitatieve mascara zodat het geen klontertjes vormt als je een paar laagjes over elkaar aanbrengt. Vergeet ook zeker niet om je ’s avonds te ontschminken. Anders kunnen je lange wimpers afbreken en dat willen we niet.

5. Blijf weg van lippenbalsem

Hoe meer lippenbalsem je smeert, hoe meer je lippen uitdrogen. Zo’n balsem bestaat uit vaseline. Het is een product dat op het moment zelf je droge lippen wegtovert, maar het probleem niet op lange termijn aanpakt. Meer nog: je lippen zullen nog meer uitdrogen. Je gebruikt beter een stiftje waarmee je je lippen kan pealen en verzorgen. Het doet de velletjes meteen verdwijnen waardoor je je lippenstift perfect kunt aanbrengen.

‘Iedereen mooi’ van Angelique Vandewinkel. Prijs: 24,99 euro. Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts.

(tekst: Shauni Deferm, beeld: Zeger Garré)