Het lijkt een beetje gek, maar je haren ‘omgekeerd’ wassen zou veel beter zijn voor je kapsel. Vooral als je futloos en slap haar hebt, zou de ‘omgekeerde wasbeurt’ een aanrader zijn!

Adult woman washing head

Neen, met ‘omgekeerd’ bedoelen we niet dat je op je handen moet gaan staan om je haren te wassen. Bedoeling is dat je eerst je conditioner gebruikt, en pas daarna je haren wast met shampoo. Omgekeerd dus.

Het concept werd al door veel beautybloggers opgepikt (zoals hier en hier), en lijkt een succes. De conditioner zorgt er namelijk voor dat je haren gehydrateerd worden, zonder ze te verzwaren. Laat even inwerken, spoel uit, en was je haren daarna met een klein beetje shampoo.

Het idee is dat je je conditioner nooit volledig kunt uitspoelen en dat de restanten je haren zwaar en futloos maken. Beter zou dus zijn om eerst conditioner te gebruiken – en zo kunt genieten van alle weldaden van je conditioner – en daarna je haren te wassen, waardoor er dus geen restjes conditioner achterblijven.

Persoonlijk vinden we het idee een beetje vreemd: conditioners werden speciaal ontwikkeld om na een wasbeurt te gebruiken, niet? En speciale  haarverzorgingsproducten die je net voor een wasbeurt moet aanbrengen, bestaan evengoed. We moeten deze omgekeerde wasbeurt dus dringend zelf eens uittesten. We houden je op de hoogte over het resultaat!

Heeft er iemand de ‘omgekeerde wasbeurt’ al geprobeerd? Laat ons gerust weten wat het resultaat was!