De zomer laat nog wat op zich wachten, maar als we nu al weten wat de trends zullen worden, dan kunnen we alvast beginnen oefenen voor die flawless look. Pinterest is één van de grootste inspiratiebronnen als het om beauty en make-up gaat. En dit zijn de trends die het meest getipt worden voor komend seizoen.

 

1. Extra lange wimpers

Eigenlijk willen we al jaren ultralange wimpers, en komend seizoen lijkt dat eindelijk te lukken, met dank aan allerhande serums, valse wimpers, wimperextenties en alles wat je maar kunt bedenken om die zwoele oogopslag nog langer te maken.

Onze keuze: de Rimmel London Wonder’fully Real Mascara (14, 99 euro – rimmellonden.com) is verrijkt met keratine en bezorgt je niet alleen lange maar ook volle wimpers.

 

2. Olie als wondermiddel

Vorig jaar werd er op Pinterest maar liefst 555 procent méér gezocht naar informatie over ‘cleansing oil’. We mogen er dus gerust van uitgaan dat reinigen met olie enorm on trend is en dat beslist nog een tijdje zo zal blijven.

Onze keuze: De diepreinigende olie DHC Deep Cleansing Oil (33,50 euro, dhccare.com) is een wereldwijde bestseller en het topproduct in Japan. Het is een reiniger op basis van zuivere olijfolie, essentiële rozemarijnolie en vitamine E.

3. Elke huidtint

Heb je een beautylabel en heb je maar vier tinten foundation in de aanbieding? Vergeet het dan maar! Tegenwoordig willen we een foundation die perfect bij onze natuurlijke huidtint past, en dat wil zeggen: kunnen kiezen uit een hele waaier aan verschillende tinten.

Onze keuze: de Bobbi Brown Skin Long-Wear Weightless Foundation SPF15, verkrijgbaar in 30 verschillende tinten (42 euro – bobbibrowncosmetics.com).

4. Opvallende oogschaduw

Denk: flashy kleuren en heel erg eighties-opvallend. Zeg maar dag en vaarwel aan de zwoele smokey eyes en bleke nude-ogen en haal die felle kleuren boven. De regel is: hoe opvallender, hoe beter!

Onze keuze: Pop Illusion 2018 van Yves Saint Laurent Beauté (verschillende prijzen – Galeria Inno), een collectie vol psychedelische kleurtjes.

5.Subtiele lippen

Ook al komen er metallic en glossy kleurtjes aanzetten, de matte lippen doen het nog steeds prima, al zal de tint ervan iets subtieler zijn en vooral: langdurig houdbaar. We hebben geen zin meer in het om de haverklap bijwerken van de lipstick.

Onze keuze: Clinique Pop Lip Shadow Cushion Matte Lip Powder (23,80 euro – clinique.be)