Het jaar loopt op zijn einde en dat betekent steevast lijstjestijd. Google hield bij met welke beautyvragen we dit jaar zoal worstelden. Ziehier de meest gegoogelde beautyvragen van 2016 én hun antwoord.

1. Hoe laat ik mijn haar sneller groeien?

Wil je mooie, natuurlijke lange lokken wil, dan is geduld hebben nog steeds het toverwoord. Want jammer maar helaas er bestaat nog altijd geen miraculeuze truc die je in geen tijd superlang natuurlijk haar bezorgt. Wat je in afwachting van Rapunzellokken wél kan doen, is je haren goed verzorgen. Masseer je haren dus regelmatig, verwen ze met een maskertje en ga regelmatig bij de kapper langs om je haarpunten bij te werken. Kapotte haarpunten werken zich immers naar boven toe waardoor je een groter stuk van je lokken moet knippen om terug gezonde haren te hebben. En duurt het bijgevolg nog wat langer vooraleer je mooie, lange lokken hebt.

2. Hoe maak ik een visgraatvlecht?

Vlechtjes zijn al enige tijd in opmars en ook dit jaar zagen we ze veelvuldig opduiken in het straatbeeld en op de catwalks. De absolute nummer één onder de vlechten was toch wel de vissegraatvlecht. Hier zie je hoe je een visgraatvlecht maakt maar vind je ook inspiratie voor andere vlechten. Misschien wel een idee voor jouw feestkapsel?! Nog meer vlechteninspiratie vind je hier.

3. Hoe maak je make-upborstels schoon?

Make-upborstels zijn een ideale verzamelplaats voor bacteriën, dode huidcellen en oliën. Een regelmatige schoonmaakbeurt is dan ook aan de orde wil je het risico op huidproblemen vermijden. Om je make-upborstels terug spic en span te krijgen, kan je een speciale make-upkwastenreiniger gebruiken (o.a. te koop bij parfumeries en drogisterijen) maar je kan ze ook even laten weken in een warm sopje met een milde shampoo en daarna goed laten drogen.

4. Hoe maak ik krullen in mijn haar?

Niets zo belangrijk als ons kapsel, lijkt het wel en dat weerspiegelt zich ook in de zoekresultaten van afgelopen jaar. We wilden niet alleen massaal weten hoe we een visgraatvlecht maken, maar ook hoe we een prachtige krullenbol bekomen. De makkelijkste manier is wellicht nog altijd met een krultang of via een bezoekje aan de kapper. Maar er bestaan ook alternatieve manieren om krullen in je haar te maken. Misschien wel het proberen waard?

5. Hoe geef ik mijn wenkbrauwen vorm?

Een klassieker waar vele dames nog steeds mee worstelen. Wil je nog snel even je wenkbrauwen vorm geven voor de feestdagen, lees dan hier hoe je dat aanpakt.