Of het nu gaat om een bijzondere reis of een parachutesprong, onze dromen waarmaken is voor veel van ons een uitdaging. Gebrek aan geld is de meest genoemde reden dat het bij dromen blijft. Vaak kiezen we er dan ook voor om onze bucketlist niet met anderen te delen, uit angst dat we deze toch nooit waar kunnen maken.

VakantieVeilingen heeft onder ruim 3000 Belgen en Nederlanders onderzoek gedaan naar hun verlanglijst. Wat blijkt? Reizen staat bovenaan, en dan liefst een echte wereldreis. Maar ook het overwinnen van hoogtevrees staat hoog op de lijst. Skydiven, een ballonbaart, een helikoptervlucht…als we maar de lucht in gaan! Hoeveel we het over veel niet eens zijn, liggen de Belgische en Nederlandse dromen wel dicht bij elkaar.

97% van ons heeft een droom die we ooit willen waarmaken. Meer dan een vijfde van alle Belgen zegt het liefst een job op om een wereldreis te maken. Als er een celebrity mee mag kiezen we vooral voor Johnny Depp en Vin Diesel, maar ook Tom Waes en Koen Wauters zijn populair.

Jammer genoeg hebben veel mensen hun wens nog niet uit kunnen laten komen, met als belangrijkste reden een gebrek aan geld. Maar ook twijfel of de wens wel mogelijk is en iemand vinden om mee te nemen zijn een belemmering.

Happy couple on the pier on background colorful sunset

 

De top 5 reizen op de bucketlist:

  1. Een tropisch eiland bezoeken
  2. Het Noorderlicht in IJsland zien
  3. Naar New York gaan
  4. Op safari gaan in Afrika
  5. Een camperreis maken door Canada

Andere populaire ervaringen:

  1. Een helikoptervlucht
  2. Een fotografiecursus
  3. Parachutespringen
  4. Rijden in een droomauto
  5. Eten in een sterrenrestaurant

 

Streep het van je bucketlist

Heb je ook een bucketlist? Je kunt nu op VakantieVeilingen meebieden op droomreizen, unieke ervaringen en andere spannende veilingen. Bied mee vanaf 1 euro en maak je dromen waar! Bekijk hier de bucketlistveilingen.