A Belgian Closet: een Waalse modeblog

455

17 APRIL 2014 | Dat wij bij Steps een zwak voor blogs hebben, is publiek geheim. Daarom zetten wij elke week een andere Belgische blog en blogger in de kijker. Deze week claimen Marie Bladt (25) en haar inspirerende modeblog A Belgian Closet de spotlight.

Als medeoprichter van online lifestylemagazine (in)significant ademt de Waalse Marie stijl. Zwart, (te veel) schoenen en een immer eindeloos wenslijstje zijn haar favoriete guilty pleasures en bloggen doet ze vooral graag.

MarieABelgianCloset2
Beginnen bloggen
“Toen mode me enkele jaren geleden steeds meer begon te boeien, ontdekte ik Le blog de Betty. Geïntrigeerd, begon ik Betty’s omzwervingen te volgen en via haar ontdekte ik steeds meer modeblogs. Al snel wilde ik ook deel uitmaken van die bruisende community door mijn visie op mode te delen en zo werd A Belgian Closet geboren.”

Volhouden
“Wanneer ik niet studeer of aan (in)significant Magazine werk, post ik op de blog. Die beschouw ik als mijn eigen stukje (web)space en geniet ervan om dat te zien groeien. Telkens weer ben ik aangenaam verrast door de feedback die ik op mijn artikels krijg. Die fijne reacties moedigen me aan om verder te doen. Mijn blog stelt me ook in staat om gelijkgestemde zielen te leren kennen en dat is natuurlijk geweldig.”

Inspiratie
“Ik hou van de off duty-stijl van modellen, sommigen stellen echt prachtige looks samen. Enkele toppers zijn Liu Wren, Ruby Aldridge, Sasha Luss en Tilda Lindstam. Daarnaast ben ik aldoor op zoek naar leuke winkelvitrines of inspirerende fotoshoots.”

Daily Reads
“Ik vind de boho-look van de zusjes Suarez – Natalie en Dylana – ronduit magnifiek! Ook Gala Gonzalez  en haar kameleonstijl zijn inspirerend. Andere favorieten zijn Blame It on Fashion, Josefin Dahlberg, Fashion Me Now en Andy Heart.”

Maries eigen favorieten
“Het is bijna misdadig om er maar drie uit te kiezen (lacht), puur intuïtief dan maar…  Op nummer één staat een post die wat persoonlijker is dan wat ik gewend ben maar waarvan het schrijfproces me als bijzonder leuk bijstaat.

De tweede plaats is voor een post waarvoor ik de foto’s nam aan de uitgang van een show op Paris Fashion Week. Kayley Chabot representeert voor mij de modellenstijl: zwart, strak en een beetje gek.

Een derde favorite is ook een Fashion Week-post. Dat was mijn allereerste keer in Parijs en ik was daar om (in)significant Magazine te promoten, omringd door vrienden en collega’s. Daar heb ik prachtige herinneringen aan.

Succesvolle posts
“Mijn lezers houden duidelijk het meest van outfitposts. Daar krijg ik steevast talrijke reacties op.”

Blogfrequentie
“Ik zou heel graag meer posten, maar ik weet dat het door mijn drukke agenda bij dromen zal blijven. Toch probeer ik elke dag iets met Begian Closet te doen, al is het maar een Twitterbericht of een foto op Pinterest.”

Life-saving tip
“Ik heb een afslankgeheim: ultralangzaam eten. Met de hoeveelheden voedsel die ik naar binnen werk, heb ik geen idee hoe ik anders aan mijn pluimgewicht zou komen. (lacht) Verder raad ik iedereen aan om je te omringen met positieve mensen en dingen. Zelf ben ik een fan van levensquotes, ik heb er intussen al heel wat verzameld. Enkele inspireren me mateloos, die print ik en kader ik in. Die lees ik dan als ik eens een mindere dag heb.”

Een gouden tip voor aspirant-bloggers
“Probeer niet zoals iedereen te zijn, onderscheidt je met je eigen stijl, of dat nu over schrijven, beelden of outfits gaat. Wees authentiek, je hoeft niet iedereen tevreden te stellen.”

Welke vraag hadden we jou nog moeten stellen?
“Wie mijn grootste fan is? Want dat is mijn kat Bouly, we zijn elkaars grootste bewonderaars.” (lacht)

Ine D’hoe