Belgische topmodellen ontwerpen voor Designers Against Aids

181

De Belgische modeketen JBC werkt voor het vijfde jaar op rij samen met Designers Against Aids om jongeren te sensibiliseren over veilig vrijen. Dit jaar kropen de Belgische topmodellen met internationale faam Yumi Lambert en Cesar Casier mee achter de ontwerptafel bij JBC voor twee feestelijke collecties die hun persoonlijke levensstijl weerspiegelen.

JBC_DAA_0V9A2659-bewerkt-bewerkt-bewerkt-bewerkt

Yumi en Cesar zijn internationaal gekend in de fashion business. Yumi Lambert deed al campagnes voor Chanel met Karl himself als fotograaf en liep al shows voor onder meer Victoria’s Secret. Cesar Casier is naast een veelgevraagd model ook een echte foodie. Hij verzamelde zijn favoriete gerechten in het kookboek Model Kitchen en houdt ook een blog bij waarop hij zijn lezers een kijkje gunt in zijn leven als model en kookliefhebber.

Ann Claes, chief buying officer van JBC, is razend enthousiast over de nieuwe samenwerking: “JBC is een modeketen voor elk gezinslid; van babies, tot tieners en ouders. Ik ben zelf ook een mama en kan de positieve belichting van veilig vrijen alleen maar toejuichen. Het is belangrijk dat jongeren bewust worden gemaakt van het AIDS-gevaar. Dankzij deze samenwerking met DAA en de twee internationaal bekende modellen kunnen we een groot en divers publiek hiermee aanspreken, en dit op een leuke, high fashion manier.”

Ook Ninette Murk, founder en creatief directeur van DAA vertelt waarom de keuze voor Yumi en Cesar vanzelfsprekend was: “Topmodellen zijn personen die toch wel een publiek leven leiden en dus voor velen een rolmodel zijn, zeker voor jongeren. Verder zijn Yumi en Cesar jong, ze hebben oog voor mode en bereiken een groot publiek via sociale media. Hierdoor zijn zij de ideale DAA-ambassadeurs om jongeren bewust te maken van de gevaren van onveilig vrijen en het belang van veilig vrijen nogmaals in de verf te zetten.”

Collectie Yumi

Voor Yumi Lambert was het een zeer leerrijke ervaring: “In plaats van kleding te showen, ondervond ik dankzij JBC voor de allereerste keer hoe het er aan toe gaat aan de andere kant van de mode-industrie en wat er allemaal bij komt kijken. Hoe een collectie wordt opgebouwd, bespreken wat het kan worden, het uittekenen, correcties, de eerste stalen bekijken, correcties,…”

JBC_DAA_0V9A2688-bewerkt-bewerkt-bewerkt

 

Yumi is een kwart Japans en vond het belangrijk om elementen van haar Japanse roots te verwerken in haar ontwerpen. “De kersenbloesem print op de blazer bijvoorbeeld is hier het restultaat van. Samen met JBC hebben we een lichte en zeer draagbare collectie gecreëerd die je perfect kan dragen tijdens de feestdagen. Denk maar aan het pailletten kleedje en de lange, soepele jurk,” adviseert Yumi. Zwart en nude vormen de boventoon in haar collectie. “Ik koos bewust voor vlotte, vloeiende lijnen en comfortabele fits. Omdat ik als model heel wat kledij moet passen weet ik perfect welke stoffen en pasvormen aangenaam zijn en welke niet. De losse broek, jumpsuit en het nude topje zijn stuks die ik perfect een hele dag zou kunnen dragen; op het vliegtuig en tijdens lange castings, maar ook op een feestje ’s avonds in de stad.”

JBC_DAA_0V9A1972-bewerkt-bewerkt-bewerkt-bewerkt

JBC_DAA_0V9A2101-bewerkt-bewerkt

JBC_DAA_0V9A2487-bewerkt-bewerkt-bewerkt-bewerkt-bewerkt-bewerkt-bewerkt-bewerkt-bewerkt

Collectie Cesar

Cesar Casier ontwierp een collectie die een weerspiegeling is van zijn eigen kleerkast: “ JBC gaf me carte blanche. Eerst heb ik een moodboard gemaakt van hoe de collectie er in mijn gedachten uitzag. Daarna heb ik deze moods samen met de ontwerpster van de JBC mannenafdeling helemaal uitgetekend naar concrete kledingstukken. De collectie moest typerend zijn voor mijn eigen levensstijl: high fashion én comfortabel. Ik reis veel en wil daarom dat mijn ontwerpen niet alleen cool en edgy zijn maar ook comfortabel aanvoelen om er uren op een vliegtuig mee door te brengen,” vertelt Cesar.

JBC_DAA_0V9A2551-bewerkt-bewerkt-bewerkt-bewerkt

Cesar ontwierp een lekker warme en oversized sweater, t-shirts met opgerolde mouwen, hemden met mandarijnkraag en een blazer, ideaal voor op het vliegtuig. Zwart en grijs domineren het kleurenpalet. “Het zijn allemaal stuks die ik zelf heel mooi vind en die mijn rock’n roll chic smaak perfect vertegenwoordigen. Bij het ontwerpen haalde ik mijn inspiratie bij de catwalks in New York.”

JBC_DAA_0V9A2247-bewerkt-bewerkt-bewerkt

JBC_DAA_0V9A2735-bewerkt

JBC_DAA_0V9A2325-bewerkt-bewerkt-bewerkt-bewerkt-bewerkt-bewerkt_mindergeel
Deze exclusieve collecties van Cesar Casier en Yumi Lambert zijn verkrijgbaar in alle JBC filialen.

JBC_DAA_YUMI09_Ôé¼49,90 JBC_DAA_YUMI08_Ôé¼59,9 JBC_DAA_YUMI07_Ôé¼69,90 JBC_DAA_YUMI06_Ôé¼59,90 JBC_DAA_YUMI05_Ôé¼39,90 JBC_DAA_YUMI04_Ôé¼59,90 JBC_DAA_YUMI03_Ôé¼34,90 JBC_DAA_YUMI02_Ôé¼54,90 JBC_DAA_YUMI01_Ôé¼34,90 JBC_DAA_CESAR06_Ôé¼49,90 JBC_DAA_CESAR05_Ôé¼49,90 JBC_DAA_CESAR04_Ôé¼19,90 JBC_DAA_CESAR03_Ôé¼59,90 JBC_DAA_CESAR02_Ôé¼59,90 JBC_DAA_CESAR01_Ôé¼49,90

Info JBCDAA

Share safely #YumiCesarforJBC