Ben jij een introvert of extravert op Facebook?

106

Facebook verklapt voor een groot deel wat je aan het doen bent, wat je leuk vindt en wie je bent. Ook het verschil tussen introverten en extraverten wordt er al snel duidelijk. 

Introverten

– Hebben vaak minder vrienden op Facebook. Ze sturen enkel friend requests naar of accepteren er van mensen die ze ook echt goed kennen. Facebook is voor hen een middel om contact te houden met vrienden en familie. Introverten vinden het ook niet vervelend om bepaalde friend requests te negeren.

– Weten perfect hoe ze hun privacy instellingen moeten aanpassen, en gaan vaak ook een paar keer checken of sommige mensen echt niet te veel kunnen zien.

– Zijn niet bezig met likes. Ze posten een foto omdat ze willen dat bepaalde mensen ook echt die foto zien.

– Gaan sneller friends verwijderen. En dat moet je niet persoonlijk nemen, het is gewoon een manier om hun friends controleerbaar te houden. Ze vinden het ook helemaal niet erg om zelf verwijderd te worden als vriend. Meestal zullen ze het niet eens merken.

Extraverten

– Hoe meer hoe liever! Extraverten hebben vaak duizenden friends en willen vooral hun netwerk vergroten.

– Private? Nee, public! Privacy settings zijn niets voor extraverten. Ze hebben niets te verbergen, integendeel, hoe meer mensen posts zien, hoe meer likes en friend requests.

– Weten goed wie geliket heeft of niet. En zitten er ook niet om verlegen te checken waarom iemand een bepaalde post niet heeft geliket. Typisch voor extraverten is ook dat ze graag hun eigen posts liken. Heeft een post niet genoeg duimpjes, dan denken ze er aan om die te deleten.

– Friends verwijderen? Nooit! En extraverten vinden het ook niet leuk als ze zelf uit iemands vriendenlijst verdwijnen.