Wil jij graag wat tijd en geld besparen? Dan hebben wij de perfecte tips voor jou! En ze zijn niet eens zo moeilijk toe te passen.

Shop online

Mag het allemaal wat snel gaan voor je? Bestel dan online wat je nodig hebt. Je hoeft zo niet je weg te banen door de supermarkt of aan te schuiven in de rij. Hoera!

Lijstjes

Je bespaart jezelf heel veel tijd door vooraf op te schrijven wat je nodig hebt. Het helpt ook om geld te besparen, aangezien je niet zomaar alles koopt waar je zin in hebt en wat je eigenlijk niet nodig hebt.

Grote hoeveelheden

Als het mogelijk is om dingen in bulk aan te kopen, doe dat dan. Het bespaart je niet alleen geld, je koopt er ook wat tijd mee. In plaats van elke week vijf keer naar de supermarkt te moeten, hoef je misschien maar twee keer te gaan.

Invriezen

Heb je niet veel tijd tijdens de week? Maak dan al wat eten klaar in het weekend en vries het in. Zo kan je ‘s avonds gewoon iets laten ontdooien en volop van je avond genieten. Hallo zetel!

Multitasken

Doe meerdere dingen tegelijkertijd. Ga terwijl je op weg bent naar de winkel ook langs andere plekken waar je iets moet doen. Zo heb je alles in een keer achter de rug.

Geen uitstelgedrag

Doe wat niet veel tijd in beslag neemt onmiddellijk. Als je gaat slapen, zet dan nog je glas aan de kant en de chips in de kast. Dat kost je hoogstens een minuut werk en de dag erna is alles opgeruimd. Zo voorkom je ook dat dat glas en die chips een hele berg afval wordt. Want rommel trekt nog meer rommel aan.

Neen zeggen

Je kan jezelf tijd besparen door niet op alles ‘ja’ te zeggen. Als je je week volpropt met duizend-en-een afspraken is het niet vreemd dat je nergens tijd voor hebt. Kies dus voor echte quality time en de juiste taakjes.