Heb jij het gevoel dat je steeds uitbundiger bent naarmate je een glaasje wijn meer binnen hebt? Het is niet enkel een gevoel, maar de waarheid. Een Braziliaanse fotograaf zette enkele vrienden voor de lens nadat ze één, twee en drie glazen wijn ophadden. Het resultaat is niet bepaald verbazingwekkend.

Marcos Alberti begon met zijn ‘3 Glasses Later’-experiment om aan te tonen dat (een beperkte hoeveelheid) alcohol een goede manier kan zijn om te feesten. De Braziliaan nodigde enkele vrienden uit in zijn fotostudio om enkele glazen wijn te drinken. Tussen elk glas in nam Marcos een foto en zag hij zijn vrienden openbloeien voor de camera.

“In het begin was iedereen nog wat stressy door zijn werk of het drukke verkeer”, vertelt Alberti aan Buzzfeed. “Maar na elk glas wijn voelden ze zich steeds meer op hun gemak. Ze maakten grapjes en vertelden elkaar persoonlijke verhalen.”

Zelfs de koele kikkers onder zijn vrienden veranderden naarmate ze meer wij dronken. “Iedereen gedroeg zich anders. Zelfs als die persoon niet lachte voor de camera, merkte ik toch veranderingen op: ze stonden dichter bij de camera en poseerden niet meer zo stijf.”

Bekijk het resultaat zelf hieronder. Wij hebben nu wel zin in een glas wijn. (Of drie!)