Een tripje naar Limburg gepland deze zomer? Vergeet dan zeker niet Bilzen op je lijstje te zetten. Benieuwd wat deze stad allemaal te bieden heeft? Lees dan vooral verder!

1. Walhalla voor wandelaars

Verken de groene grens van Haspengouw met zijn fruitige heuvels, idyllische kerkdorpen en de ongerepte bossen, beekvalleien en heidevlaktes van Nationaal Park Hoge Kempen.

Onze tip? Verken het Munsterbos, een vijverrijk stukje nationaal park met een uitkijktoren. Starten doe je aan het Leroyplein, je hebt de keuze tussen 5 en 8 km.

2. Cruisen door de regio

Zin om de stad op een bijzondere manier te ontdekken? Wat dacht je van een tochtje met een elektrische wagentje? Ervaar een gevoel van totale vrijheid en geniet van de prachtige natuur. Zoef langs kastelen en kerkdorpen, door holle wegen, van Alden Biesen naar het historische stadscentrum en terug. Alle routes passeren verborgen picknickplekken.
Start aan Alden Biesen, Kasteelstraat 6. Prijzen vanaf 30 euro.

3. Ervaar het kasteelleven

Niet te missen als je richting Limburg trekt: Alden Biesen is één van de mooiste en grootste kasteelcomplexen van de Euregio. De waterburcht met zijn Engels Park en Franse tuin nodigt uit tot wegdromen. Ook de grootste openbare hoogstamboomgaard van West-Europa imponeert. Wie hier wandelt, heeft vanuit elke hoek een postkaartzicht.
Alden Biesen, Kasteelstraat 6.

4. Lokaal lekkers

Fan van lokale, ecologische producten, rechtstreeks van het veld op je bord? Ga de boer op in Bilzen, elke tweede en vierde zaterdag van de maand tussen 8 en 12 uur op het Camille
Huysmansplein. Een sfeervolle markt met diverse (biologische) voedingswaren uit eigen streek, van hoeveartikelen tot seizoensgebonden lekkernijen.

5. Fruitige zoektocht

Op zoek naar wat vertier voor de kids? De Fruitspeurtocht in Alden Biesen is een echte aanrader voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Je gaat 4 km lang op pad met Loes Bloesem en
Mister B doorheen de hoogstamboomgaard in Alden Biesen. Los de zoete vragen op en maak kans op een leuke prijs.
Deelnameboekjes zijn beschikbaar bij de toeristische onthaalcentra voor 5 euro. Start aan toeristisch onthaal Alden Biesen.

Zin in meer Bilzen? In Steps Staycation vind je een uitneembare pocketgids boordevol boeiende tips!