Kinderen hebben nog altijd het meest plezier als ze buiten kunnen spelen, maar dat is niet altijd een optie. Misschien is het slecht weer of zit je middenin een pandemie… Maar laat dat de fun niet verpesten. Er bestaan genoeg activiteiten om binnenshuis te doen.

Hoe hou je toch je kinderen vermaakt als ze binnen moeten blijven? Een film kijken wordt al snel saai en je kids kunnen hun energie nergens kwijt. Maar met deze tips wordt binnenspelen extra leuk.

Een kussenfort

Niets leukers dan een paar stoelen en banken samen te schuiven en er een paar dekens over te gooien. In het zelfgemaakte fort gooi je nog een paar kussens op de grond. De kinderen moeten zeker helpen met het bouwen van het fort. Laat je kinderen er niet alleen in spelen, organiseer ook een slaapfeestje in het fort. Kinderen vinden het zalig om samen met papa en mama een slaapfeestje te hebben.

Keukenprinsjes en -prinsessen

Hou ze een paar uurtjes zoet door ze te betrekken bij het koken. Maak bijvoorbeeld samen een pizza helemaal van nul. Zelf het deeg maken, de topping uitkiezen en de pizza versieren samen. Het nagerecht kunnen jullie ook zelf maken. Cup cakes of toch liever een taart?

Kleine Picasso

Bestel een paar kwasten, een paar tubetjes verf en een canvasdoek. Bedenk samen wat jullie willen schilderen of ga voluit abstract. Wie weet heb je aan het einde van de dag niet alleen een mooi kunstwerk om op te hangen maar ook nog mooie herinneringen.

Knutselen

Zoek online leuke knutselwerkjes op om samen te maken. Je zult versteld staan van welke leuke je dingen kunt maken van lege wc-rolletjes.

Verstoppertje spelen

Laat jullie helemaal gaan in het huis en bedenk de creatiefste verstopplaatsen. Laat je kinderen elke kamer van het huis gebruiken. Samen zullen jullie de grootste lol hebben.

Veel plezier!

 

Auteur: Yvonne Kuiken / Foto: Getty Images