Luxe sloppenwijken voor de rijken, bizar of niet?

254

27 NOVEMBER | Neen, we verzinnen dit niet: rijke toeristen die wel eens willen weten hoe het eraan toegaat in een sloppenwijk kunnen een vakantie boeken… in een valse sloppenwijk. Voorzien van alle luxe uiteraard.

Sloppenwijken genoeg in Zuid-Afrika maar toch vond het Emoya Luxury Hotel & Spa het nodig om er nog eentje bij te bouwen. Een luxeversie weliswaar, en bedoeld voor toeristen die wel willen kennismaken met de sloppenwijken maar niet met de bijhorende gevaren en risico’s.

‘Shanty Town’ vind je in Bloemfontein en moet op een authentieke sloppenwijk lijken. De kleine huisjes zijn gebouwd uit oude, ijzeren platen, er is een buitentoilet en voor de verlichting moet je vertrouwen op fakkels en kaarsen.  Binnenshuis zorgt een batterijradio voor wat muzikale verstrooiing.

shanty2_1241 shanty3_1242 shanty4_1243 shanty5_1244 shanty6_1245 shanty7big_1250 shantytown3big_1253

 

Vrees niet: er is ook Wifi beschikbaar en jouw sobere huisje is wel voorzien van vloerverwarming.  Het Emoya Luxury Hotel & Spa benadrukt nog dat de Shantys volledig veilig en kindvriendelijk zijn. Voor de liefhebbers: meer informatie vind je hier.

 

Wat denk je? Leuk idee, gewoon een beetje bizar of vreselijk en volslagen idioot? En zou jij er willen overnachten?

 

Nina Tack