De nieuwe Steps is uit en die staat deze maand helemaal in het teken van wonen en interieur. En dat vond onze collega Sara Liesens (van Roularta Local Media/Steps Limburg) een mooie aanleiding om eens een kijkje te gaan nemen in de woning van Joe-presentator en DJ Bjorn Verhoeven.

Hoe zou jij jouw interieurinrichting omschrijven?

We hebben bewust gekozen om het huis redelijk modern in te richten, maar met klassieke kleuren. Ik hou niet zo van die te strakke inrichtingen die naar mijn gevoel niet altijd gezellig zijn. Denk aan strakke symmetrische lijnen, maar met ‘flamand’ kleuren.

Volg jij de laatste interieurtrends?

Ik ben geen stijlgoeroe hoor, maar ik hou er wel van om beurzen over bouwen en verbouwen te bezoeken! Altijd leuk om nieuwe ideetjes op te doen, jammer dat er niet altijd het budget is om die om te zetten in realiteit.

Hou je van orde of liever gezellig rommelig?

Mijn man is echt super ordelijk, alles heeft zijn plaatsje in en op de kasten. Ikzelf durf wel eens een rommeltje maken, maar voor hij thuis komt van werk is dat meestal weer netjes onder controle. (lacht)

Wat doe je het liefst als je thuis bent?

Ik kan er van genieten om te werken aan leuke nieuwe projecten in onze keuken, met de tv op een nikszeggende serie en de koffiemachine op volle kracht. Gewoon een beetje rondlummelen en in de winter vooral een uur zalig wegzinken in een warm bad… Dat is thuiskomen.

Welke celeb zou jij graag eens uitnodigen voor een etentje bij je thuis?

Ik ben niet echt into celebrities maar als ik toch mag kiezen… Christiano Ronaldo. Typisch ik weet het, maar ik vind die voetballer zo interessant. (lach) Volgens mij heeft die veel meer te vertellen en is hij nog compleet anders dan je nu al ziet in de media. Ik denk dat heel die ‘sterrenstatus’ maar een manier om mensen af te schrikken en is hij eigenlijk een stille, grappige en leuke mens.

Ik denk dat Christiano Ronaldo eigenlijk een stille, grappige en leuke mens is

Kook je dan zelf of ben je geen keukenprins?

Het dagelijkse eten is weggelegd voor mijn man, die kan écht koken. Maar als er vrienden komen ben ik diegene die uuuuuuren in de keuken staat en alles wat ik op internet gezien heb maak, maar met een eigen touch. Ik heb eerst echt groots gekookt toen ik indruk wilde maken op mijn man (toen nog vriend) en hij stond er van te kijken dat iemand die nog nooit gekookt had zoiets uit de keuken kon toveren. En kijk… hij is daarna gebleven, dus het zal wel in orde geweest zijn zeker? (lacht)

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Mijn werkdag is sinds kort helemaal anders. Vroeger presenteerde ik de ochtendshow op JOEfm en dat wilde zeggen dat ik op stond om 3u30, dan naar vilvoorde tot 15u en dan ’s avonds nog wat werken aan leuke presentatie of dj opdrachten of intekstingen voor reclame. Maar nu ben ik volop bezig aan een nieuw project. Ik mag er nog niet veel over vertellen, maar binnenkort krijg je zeker meer info! Daarnaast zijn er ook heel wat mensen die beroep op me doen om mee te werken aan projecten binnen hun bedrijven, denk aan brainstorms, creativiteitssessies, lezingen….

En je weekend?

Ik presenteer voortaan 3 programma’s op JOE in het weekend. Vrijdag van 21 tot 00u, zaterdag en zondag van 17 tot 20u. Daarna ga ik meestal nog door als DJ draaien op grote party’s en bedrijfsfeesten. Druk en vervullend dus, die weekends!

Wie wil jij graag eens op de cover van Steps zien?

Mijn ouders! Ze hebben zich altijd weggecijferd voor mij en nog steeds doen ze dat. Als wij het druk hebben, komen ze van Overpelt naar Hasselt om te helpen in het huishouden. Het zijn echt helden! Iedereen verdient het eens om in de aandacht te staan, wel dat zouden zij mogen zijn.

Niels William zou dringend nog eens moeten komen shoppen in Limburg

Als je vandaag iets geks mocht doen, wat zou dat dan zijn?

Moeilijke vraag, meestal doe ik dat dan gewoon. Maar ik zou nu graag gewoon nog eens een teletijdmachine in willen stappen en terug gaan naar de tijd dat ik 17 jaar was. De tijd dat je gewoon onbezorgd naar de school moest gaan en in ’t weekend een gezellig pintje gaan drinken met vrienden en vriendinnen. Zonder zorgen en een overvolle agenda.

Steps Limburg promoot shoppen in onze eigen mooie provincie… Bij welke Bekende Limburger mogen we volgende maand aankloppen?

Mijn goede vriend Niels William woont misschien tegenwoordig in Zuid-Afrika. Maar hij is en blijft een Limburger in hart en nieren en zou dringend nog eens moeten komen shoppen in Limburg, maar dan wel een afspraak maken met me om eens bij te babbelen bij de koffie.

Info & boekingen: www.bjornverhoeven.be