Het is algemeen geweten dat de overgrote meerderheid van de vrouwen heel wat op haar op gezicht smeert. Maar hoe zit dat nu precies bij mannen? Steps ondervroeg drie mannelijke Vlaamse bloggers over hun beautyrituelen.

1. Matthias Geerts

Matthias blogt over mannenmode, reizen en alles wat hem interesseert. Bovendien heeft hij maar liefst 130.000 volgers op Instagram!

 

What about this look? See the rest of it online! 👉🏼 mattgstyle.com 🍂 #scotchandsoda

A photo posted by Matthias Geerts (@matthiasgeerts) on

’s Ochtends: Als ik uit de douche kom, smeer ik gewoon dagcrème op mijn gezicht. Al merk ik dat ik steeds vaker ook een oogcrème gebruik. Ik heb dat echt nodig om er toch een beetje wakker uit te zien, zeker als de wekker om halfzeven staat. (lacht)

‘s Avonds: Als avondritueel gebruik ik enkel een nachtcrème. En ik moet toegeven: ik merk het verschil, zeker tijdens de winter. Als ik mijn dag- of nachtcrème niet aanbreng, voelt mijn huid direct een pak droger aan. Ik probeer dus elke dag twee keer crème te smeren, al vergeet ik het af en toe wel eens.

Party time: Als ik naar een feestje ga, smeer ik nog een laagje dagcrème op mijn gezicht. En ja, als ik er moe uitzie, durf ik ook wel eens een laagje concealer onder mijn ogen te smeren. Maar foundation en mascara zal je niet in mijn badkamer vinden.

2. Joppe De Campeneere

Mode, lifestyle, beauty én een heerlijke dosis oprechtheid. Dat allemaal vind je op Joppes blog. Een must-read!  

When in doubt, just add sequins 🌟🌟🌟 #sequins #blingblingbitch #disco54 #lights A photo posted by Joppe De Campeneere (@joppe_dc) on

’s Ochtends: Ik start mijn ochtendritueel met een cleanser. Die reinigt mijn gezicht en haalt alle vuilrestjes weg. Daarna breng ik een moisturizer aan die mijn poriën vult. Tenslotte gebruik ik soms een oogcrème om mijn opgezwollen ogen aan te pakken.

’s Avonds: Voor ik ga slapen, gebruik ik opnieuw een cleanser, maar dan wel eentje speciaal voor ’s nachts. Daarna smeer ik een serum die mijn huid wat rust geeft en voedend werkt. Zo krijgt mijn gelaat de nodige verzorging.

Party time: Mijn look is afhankelijk van het soort feestje en mijn mood. Soms gebruik ik helemaal niks, maar het gebeurt dat ik alle registers opentrek: foundation, lipstick en oogschaduw. Mannen kunnen perfect dezelfde make-up dragen als vrouwen. Op mascara en lippenstift staat geen gender.

3. Dries Vriesacker

Dries is een Antwerpse fashion blogger en vertelt je alles wat je moet weten over de laatste trends op vlak van mannenmode.

 

There’s a new outfit on my blog ft. @timberland and @gstarraw 👞 U like my new shoes? – 📸 by @mattivb

A photo posted by DRIES VRIESACKER (@driesvriesacker) on

’s Ochtends: Als ik een scrub gebruik, dan breng ik die aan net voordat ik in de douche stap. Dan is het gemakkelijker om de scrub volledig weg te spoelen. Daarnaast gebruik ik niet echt iets speciaals: enkel aftershave en dagcrème. Of toch: elke dag smeer ik ook wat crème op mijn wallen. Ik heb gigantische wallen onder mijn ogen, dus die crème is een vaste routine geworden.

’s Avonds: Voor ik mijn bed induik, was ik mijn gezicht met water en gebruik ik nog een crème voor mijn wallen. Je merkt het: dit is echt mijn gevoelig puntje. (lacht) Ik gebruik geen nachtcrème.

Party time: Vaak smeer ik helemaal niks op mijn gezicht als ik naar een feestje ga. Als ik echt een korte nacht achter de rug heb, gebruik ik soms concealer om (je raadt het al) mijn wallen weg te werken.