Het is herfst! Dat betekent dat we opnieuw gezellig binnen kunnen zitten tijdens druilerige dagen en boeken kunnen lezen. En wat is er leuker dan je te laten verwonderen door een spannend verhaal of door iemand die een bijzondere kijk heeft op de dingen? We geven je alvast genoeg leesvoer voor die donkere herfstmaanden.

1. Pakkende roman

Griet Op de Beeck heeft een tijdje gedaan over haar nieuwe roman Let op mijn woorden. Ze kreeg hevige reacties op haar vorige boek, waardoor het extra moeilijk was om met een nieuw boek te starten. Maar nu is er Let op mijn woorden, dat het verhaal vertelt van Lise. Ze weet niet goed hoe het leven gaat … Niet als ze vijftien is, maar evenmin als late twintiger. Opnieuw een pakkende roman, die je niet loslaat.

Let op mijn woorden, Griet Op de Beeck, Prometheus.

 

2. Liefde voor planten

Planten geven je interieur zuurstof, maar zijn ook goed voor je mentale gezondheid. Dat beweert schrijfster en plantenliefhebber Summer Rayne Oakes. In Hoe laat je een plant van je houden geeft ze niet alleen de voordelen van het verzorgen van planten, ze benadrukt ook dat zorgen voor iets levends ons mentaal gezond houdt. Een boek voor plantenliefhebbers, of zij die het willen worden.

Hoe laat je een plant van je houden, Summer Rayne Oakes, Lev.

 

 

3. Een bijzondere vriend

Twintig jaar na The Perks of Being a Wallflower heeft schrijver en filmmaker Stephen Chbosky een nieuw boek klaar. De denkbeeldige vriend is een serieuze pil geworden van meer dan 750 pagina’s. Het belooft van begin tot einde huiveringwekkend en aangrijpend te zijn. Actrice Emma Watson is alvast overtuigd en noemt het een meesterwerk. Het boek vertelt het verhaal van Christopher, die met zijn moeder in een hechte gemeenschap in Pennsylvania terechtkomt. Daar verdwijnt hij zes dagen en komt terug met een bijzondere denkbeeldige vriend.

Stephen Chbosky, De denkbeeldige vriend, A.W. Bruna

 

4. Binnenkijken in topinterieurs

Wegdromen in de mooiste interieurs, dat kan met het prachtige kijkboek Interieurportretten van Axel Vervoordt. De bekende kunstverzamelaar en binnenhuisarchitect selecteerde achttien unieke interieurs, waarin kunst, natuur en rust worden gecombineerd. Hij laat je onder meer binnenkijken in een urban penthouse in New York, een appartement in Moskou en een wijnkasteel in Bordeaux. Natuurlijk kunnen wij hier alleen maar van dromen, maar sowieso vind je altijd inspiratie.

Interieurportretten, Axel Vervoordt, Uitgeverij Lannoo.